PSRM

27 ianuarie 2021

Inamicul Statului

Despre transformarea președintelui Sandu într-o filială a ONG-urilor

Pe 24 ianuarie este marcată exact o lună de când Maia Sandu deține funcția de președinte al țării. Mulți cetățeni se așteptau la cel puțin un fel de schimbare în bine sau cel puțin la eforturi în această direcție. Dar nu a fost să fie.

Între haos și criză

Pe 25 ianuarie, deputații PSRM au participat la o conferință de presă, prezentând primele concluzii dezamăgitoare din partea guvernării M. Sandu. Ea a cerut insistent demisia guvernului I. Chicu atât în ​​timpul campaniei electorale, cât și după alegeri. Cu toate acestea, la o lună după ce Cabinetul de Miniștri a demisionat din propria sa voință, Sandu nu a prezentat nicio decizie politică.

– Oamenii, de mai bine de o lună, așteaptă echipa profesională promisă, un prim-ministru, care va conduce în continuare țara. Îndeplinirea acestei obligații a eșuat lamentabil, – a declarat deputatul PSRM Oleg Lipski și a menționat că Sandu a încercat să ia calea ilegală (inițierea autodizolvării Parlamentului) pentru a anunța alegeri anticipate, dar Curtea Constituțională a decis că acest lucru este imposibil. Acum, președintele și reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) vor să meargă pe calea altei nelegiuiri – să-i oblige pe deputați să nu se prezinte la ședința, care va examina votul de încredere a candidatului la funcția de prim-ministru, pe care, Sandu nici măcar nu l-a înaintat încă.

Deputatul socialist O. Lipski a subliniat că Sandu și-a încălcat toate promisiunile electorale: nu a luat nicio măsură pentru combaterea pandemiei, nu a obținut sprijin pentru medici, furnizarea unui vaccin în țara noastră sau asistență pentru agenții economici; nu a redus costurile președinției, a cheltuit mai mulți bani pe propria sa inaugurare decât Igor Dodon acum 4 ani, nu a abandonat clădirea administrației șefului statului și securitatea din partea statului, nu a îndepărtat gardul din jurul clădirii prezidențiale; nu a prezentat o singură inițiativă socială; a promis că va uni toți cetățenii și, ca urmare, ea și consilierii ei împart societatea și mai mult; a făcut declarații scandaloase împotriva Transnistriei și a locuitorilor săi; a cerut Procuraturii Generale să inițieze dosare politice și, după ce Alexandr Stoianoglo a refuzat, ea încearcă să-l înlocuiască cu un Procuror General convenabil; nu a asigurat transparența în activitățile administrației prezidențiale etc.

– Haos și eșecuri – așa a fost prima lună de mandat a Președintelui M. Sandu, – a conchis Oleg Lipski.

Revolta este cauzată de decizia doamnei Sandu de a delega reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, inclusiv cele finanțate din străinătate, la CSS. Numirea unor persoane dubioase de la ONG-uri în Consiliul Suprem de Securitate al țării reprezintă o amenințare directă pentru interesele și securitatea statului.

Aceștia sunt oameni buni. Nu încurcați ițele!

Imediat după preluarea mandatului, Sandu a intrat într-un scandal major. Promițându-le tuturor să promoveze la putere oamenii cinstiți, ea a oferit imediat o listă de consilieri, care includea cetățeni condamnați pentru plagiat și cu o diplomă falsă și chiar criminali! De fapt, toți acești domni fac parte din rețeaua Soros, au primit (și, eventual, primesc) finanțare din exterior. Chiar și pe cei pe care nu îi analizăm în lista noastră – S. Ștefârță, C. Gherasimov, A. Brașoveanu.

Să-i luăm pe rând:

Secretarul general al aparatului președintelui A. Spînu – a mințit în declarația de avere. El a subestimat de peste 5 ori costul vilei sale, care costă 8 milioane de lei (460.000 de dolari). Are o afacere offshore. A înșelat că firma sa avea 30 000 de angajați. S-a dovedit că există doar unul – un administrator!

Consilierul președintelui V. Negruță – membru al PLDM-ului lui Filat, fost ministru al Finanțelor. În cele din urmă, a fost condamnat la trei ani pentru abuz de putere și prejudicii aduse intereselor statului în valoare de 400 000 de euro, pe care i-a alocat membrului său de partid P. Sandulache. Cică, el a executat hotărârea judecătorească. Dar, potrivit legii, el a trebuit să conteste decizia în instanță și să nu ofere imediat bani din trezorerie.

Consilierul O. Stamate, fiind ministru al Justiției, a închis dosarul penal împotriva soțului.

Consilierul A. Revenco – a ascuns informații despre un apartament de 150 m², un teren, 12 conturi bancare, acțiuni ale companiei și o mașină. Mai mult decât atât, a oferit mașina spre închiriere către propria sa companie pentru 2000 de dolari pe lună. Faptul că a ascuns averea în 2015 a fost confirmat de ANȘ. Dar cazul s-a pierdut în numeroase cutii ale Procuraturii lui Plahotniuc …

Consilierul L. Nicolaescu-Onofrei a fost, de asemenea, membru al echipei PLDM. Prinsă la plagiat (furt intelectual). A participat împreună cu ONG-ul ei Pro Didactica la simplificarea proiectelor în valoare de 1 milion de dolari de la Fundația Soros. Proiectele au vizat reforma educației în 2014-2015 și au fost implementate sub îndrumarea strictă a M. Sandu.

Tofilat este liderul ONG-ului Watch Dog, care scornește minciuni despre I. Dodon și sondaje false folosind banii Fondului Național American pentru Democrație. În același timp, organizația sa nu publică rapoarte financiare, ceea ce oferă motive să suspectăm această structură în escrocherii financiare.

Consilierul A. Nemerenco – a obținut ilegal o diplomă de master fără a se înscrie chiar la cursuri. Incită conflictele interetnice, acuzând toți reprezentanții minorităților etnice de „lipsă de respect față de populația indigenă”. A dat acordul pentru o licitație pentru achiziționarea de echipamente medicale. Ulterior, zeci de mii de mănuși s-au dovedit a fi de proastă calitate, ceea ce a pus în pericol viața a mii de medici și pacienți.

Garda de corp personală a M. Sandu a fost numit șef al Serviciului de Securitate de Stat. Chiar și slujitorii lui Soros sunt nedumeriți de politica de personal a Maiei Grigorievna.

Politologul Dionis Cenuşă, politolog, expert economic și coordonator de proiecte la Centrul Analitic Independent Expert Grup, este nemulțumit de numirile de la Președinție și vrea să știe în baza căror criterii Maia Sandu își alege consilierii, după ce președintele a numit-o astăzi pe Ana Revenco în calitate de consilier în domeniul apărare și securitate națională, secretar al Consiliului Suprem de Securitate. Potrivit lui Cenușă, consilierii trebuie să cunoască bine domeniul în care au fost numiți, iar criteriile trebuie să fie clare.

”Am tot respectul pentru ce Ana Revenco a făcut în domeniul combaterii traficului de ființe umane, dar îmi este greu să înțeleg cum aceste cunoștințe servesc pentru un domeniu atât de dificil si amplu cum este apărarea și securitatea națională”, se miră Cenușă.

Vorbim de conflictul transnistrean și relația cu Rusia, amenințările hibride, infrastructura critica etc.

 

Bogdan Țîrdea, politolog

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă