PSRM

02 martie 2020

Speakerul Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu ambasadorul Poloniei

Chișinău, 2 martie 2020 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi a avut astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polone în Republica Moldova Bartłomiej Zdaniuk.

În cadrul întîlnirii au fost discutate evoluțiile recente ale relațiilor moldo-polone, situația politică din țara noastră și derularea procesului legislativ.

Interlocutorii au remarcat existența unor raporturi foarte bune de cooperare interparlamentară. A fost salutată crearea, în cadrul Seimului și Senatului Republicii Polone, a Grupului parlamentar de prietenie cu Moldova, precum și convocarea în viitorul apropiat a Reuniunii Adunării Parlamentare a Moldovei și Poloniei.

Ambasadorul a transmis părții moldave invitația Mareșalului Sejmului Republicii Polonia Elżbieta Witek de a participa la Summit-ul speakerilor din țările Europei Centrale și de Est care va avea loc la începutul lunii iunie la Varșovia și care ar putea oferi un nou imbold pentru consolidarea relațiilor de colaborare bilaterală și multilaterală.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă