PSRM

18 februarie 2022

„Patria nu se vinde!” Blocul Politic al Comuniștilor și Socialiștilor a pichetat clădirea guvernului Moldovei și Ambasada SUA

Membrii Comitetului Executiv al Partidului Socialiștilor, deputați, consilieri municipali, activiști ai PSRM și ai „Gărzii Tinere”, împreună cu colegii deputați din Partidul Comuniștilor, au organizat o acțiune de protest în fața clădirii guvernului Moldovei împotriva intenției regimului Maiei Sandu și al PAS de a vinde la un preț de nimic teritoriul Stadionului Republican pentru construcția pe acest loc a unui sediu nou al Ambasadei SUA.

Vlad Batrîncea, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Grigore Novac și Maxim Lebedinschi, membri ai Comitetului Executiv al PSRM și Constantin Starîș, membru al Comitetului Politic Executiv al Partidului Comuniștilor, au declarat despre încălcările grave ale legislației în realizarea procedurii de transmitere a teritoriului stadionului.

Procesul inițiat în perioada regimului lui Plahotniuc și continuat „cu succes” de discipola acestuia, Maia Sandu, n-a fost transparent și n-a ținut cont nici de interesele țării, nici de opinia locuitorilor din Chișinău, pentru care Stadionul Republican este unul dintre simbolurile orașului. Protestatarii au reamintit că în perioada de guvernare a Partidului Socialiștilor, această lege antipopulară a fost abrogată, însă Maia Sandu, prin Curtea Constituțională de buzunar, a reușit s-o reanimeze și acum intenționează să ducă la bun sfârșit lucrul început.

În continuare, socialiștii și comuniștii au mers spre Ambasada SUA, unde s-au adresat către diplomații americani cu îndemnul de a nu primi acest „măr otrăvit” din mâinile Maiei Sandu pe care ea, la rândul său, l-a primit de la Plahotniuc. A fost subliniat faptul că locuitorii din Chișinău sunt indignați de această tranzacție, în urma căreia ei ar putea să piardă stadionul care nu este nici proprietatea lui Plahotniuc, nici proprietatea Maiei Sandu.

Vorbitorii au mai menționat că nu au nimic împotriva dorinței părții americane de a achiziționa o clădire nouă, mult mai spațioasă pentru ambasadă și chiar sunt dispuși să ofere ajutor în identificarea unui obiect corespunzător în locul Stadionului Republican. Însă opoziția consideră că dorința americanilor ar trebui să țină cont de opiniile conaționalilor noștri.

De asemenea, Blocul Politic al Comuniștilor și Socialiștilor l-a îndemnat pe noul ambasador Logsdon să chibzuiască dacă este rațional să-și înceapă mandatul de diplomat în țara noastră cu un astfel de scandal de rezonanță. Participanții la manifestare au atras atenția partenerilor americani asupra faptului că aceștia se declară mereu și oriunde apărători ai democrației, însă în această situație, participă la o coluziune cu regimul de la guvernare și sunt complici la încălcarea legislației.

Patria nu se vinde! Guvernarea – la răspundere!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă