PSRM

30 septembrie 2017

La Chişinău, a fost marcată Ziua Persoanelor în Etate

Preşedintele Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi, a participat la Şedinţa solemnă, dedicată persoanelor în etate. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia de Binefacere a Primei Doamne”Din Suflet”.

Peste 800 de persoane s-au adunat în Palatul Feroviarilor: pensionari şi persoane cu dezabilităţi, care au fost salutați călduros de Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi Prima Doamnă a ţării, Galina Dodon.

În mesajul său de salut, șeful statului a exprimat cuvinte de gratitudine persoanelor de vîrsta a treia pentru aportul semnificativ la dezvoltarea şi făurirea ţării noastre, pentru munca depusă în numele creşterii şi educării generaţiilor noi.

Potrivit lui Igor Dodon, Fundaţia Primei Doamne ”Din Suflet” lansează o campanie de sprijinire a persoanelor în etate, în cadrul căreia vor fi distribuite circa 20.000 de pachete sociale persoanelor în etate din localităţile din toată ţara.

“Sînt foarte recunoscătoare persoanelor de vîrsta a treia – o vîrstă a înţelepciunii. Aceşti oameni au muncit o viaţă întreagă întru binele Patriei noastre, au construit fabrici şi uzine, au creat sistemul de asistenţă medicală, au deschis noi şcoli şi grădiniţe de copii, au educat copii şi nepoţi”, a declarat preşedintele Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi.

”Astăzi, ei au nevoie de ajutorul şi susţinerea noastră. În această zi, vreau să le doresc sănătate, prosperare familiilor lor, dragoste şi căldură din partea celor dragi, să nu rămînă nicicînd de unii singuri şi să simtă sprijinul celor dragi sufletului. Noi, la rîndul nostru, vom fi alături şi vom veni în ajutorul celor care au nevoie de el”, a mai spus Zinaida Greceanîi.

Pentru participanţii la eveniment au evoluat Corul de bărbaţi de la Mănăstirea Curchi şi Margareta Ivanuş, care au interpretat mai multe piese.

„Din păcate, astăzi nu putem vorbi despre Ziua persoanelor în etate ca despre o sărbătoare”, a menţionat preşedintele Asociaţiei „Echitate”, deputatul Parlamentului din fracţiunea Partidului Socialiştilor, Elena Hrenova. ”S-au acumulat prea multe probleme cu care se confruntă persoanele în etate. Este vorba despre  medicamentele scumpe, plăţile comunale enorme, compensaţii anulate şi pensiile mizere”, a precizat deputatul.

Ziua Internaţională a Persoanelor în Etate este sărbătorită în lume la 1 octombrie prin decizia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. În această zi sărbătoare respectivă este marcată şi în Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă