PSRM

27 ianuarie 2023

Fracțiunea PSRM a lansat mai multe soluții de salvare a întreprinderii ”Apă-Canal”

Președintele fracțiunii PSRM din consiliul municipal Chișinău, Alexandr Odințov, a vorbit astăzi, în cadrul unui briefing, despre situația critică de la întreprinderea S.A.
”Apă-Canal” și a propus mai multe soluții de depășire a acesteia. Alexandr Odințov a menționat că, dacă la începutul anului trecut situația la întreprindere era mai mult sau mai puțin stabilă, atunci de la mijlocul anului trecut, când tarifele la energie electrică au început să crească, situația a devenit critică.
Consilierul a atras atenția asupra „ping-pong-ului politic dintre primărie, Guvern și ANRE” cu privire la tarifele la apă și s-a adresat către participanții acestuia: „Nu vă mai bateți joc de chișinăuieni. În loc să se așeze la masa negocierilor și să ofere chișinăuienilor apă potabilă ieftină de înaltă calitate, fiecare își apără interesele. Acest lucru este inacceptabil.”
Alexandr Odințov a enunțat măsurile pe care fracțiunea municipală PSRM le propune în vederea soluționării situației critice de la ”Apă-Canal”.
1) Adoptarea unei legi cu privire la întreprinderile de o importanță socială majoră.
2) Aprobarea unei metodologii noi de calculare a tarifelor la apă și canalizare.
3) Conducerea ”Apă-Canal” trebuie să negocieze cu guvernul, ANRE și furnizorul de energie electrică privind reeșalonarea datoriilor.
4) Solicitarea Comisiei pentru Situații Excepționale să adopte o decizie privind subvenționarea directă a întreprinderii de la bugetul de stat.
5) Optimizarea întreprinderii.
Pe final, Alexandr Odințov a cerut tuturor părților implicate să nu mai facă „Politică pe apă” și a dat asigurări că fracțiunea PSRM va susține toate propunerile constructive.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă