PSRM

24 ianuarie 2020

Zinaida Greceanîi: Nu avem dreptul să aprobăm legi care să scindeze și mai mult societatea

Chișinău, 24 ianuarie 2020 – Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu președintele Consiliului Audiovizualului Dragoș Vicol. În cadrul întîlnirii s-a discutat despre aplicarea legislației în domeniu, care sunt problemele și propunerile în acest context.

Președintele Consiliului a vorbit despre necesitatea aprobării noilor membri ai Consiliului, pentru funcțiile vacante existente, precum și despre dificultățile în aplicarea Codului Serviciilor Media Audiovizuale. O atenție aparte a fost acordată deciziilor și măsurilor care se impun pentru a asigura mai mult sprijin radiodifuzorilor locali.

Totodată, au fost trecute în revistă acțiunile întreprinse de autorități pentru a asigura tranziția de la televiziunea analogică la cea digitală din 1 martie 2020. Dragoș Vicol a informat Președintele Parlamentului că acum sunt distribuite spoturi promoționale, prin care cetățenii sunt informați despre mecanismul de trecere la televiziunea digitală.

La rîndul său, Zinaida Greceanîi a subliniat că toate propunerile de modificare a reglementărilor din audiovizual trebuie luate după consultări largi, apolitice și incluzive, astfel încît normele legislative să fie valabile pentru mulți ani înainte. ”Nu avem dreptul să aprobăm legi care să polarizeze și să scindeze și mai mult societatea”, a atenționat Zinaida Greceanîi.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă