PSRM

06 septembrie 2019

Zinaida Greceanîi și Miroslav Jenča au discutat domeniile de asistență a ONU pentru Moldova

Speakerul Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu Secretarului General Adjunct al ONU pentru afaceri politice, consolidarea păcii și operațiuni de menținere a păcii, Miroslav Jenča, aflat în fruntea unei delegații în vizită oficială la noi în țară.

Interlocutorii au discutat cooperarea Republicii Moldova cu ONU în domenii prioritare, precum dezvoltarea durabilă, drepturile omului, sporirea eficienței actului de guvernare, combaterea corupției etc.

Zinaida Greceanîi a mulțumit ONU care, alături de alte organizații internaționale și partenerii externi, au susținut majoritatea parlamentară din Moldova. În opinia speakerului, acest consens internațional justifică politica externă echilibrată, promovată de autoritățile moldovenești.

Miroslav Jenča a reiterat sprijinul ONU pentru majoritatea parlamentară, subliniind că această realizare atinsă de politicieni este importantă pentru promovarea reușită a reformelor în toate domeniile, în special în cel al drepturilor omului, egalității femeilor, combaterii schimbărilor climatice ș.a.

”Consensul forțelor politice din Moldova arată că aici există dorință de a lucra pentru a implementa cu succes reformele și a schimba viața oamenilor în bine”, a accentuat înaltul oficial ONU.

Părțile s-au pronunțat pentru identificarea de noi domenii prioritare de asistență și coordonarea acestora, împreună cu alți donatori străini.

”Cu fiecare familie ajutată, Republica Moldova devine mai prosperă, și este o onoare mare pentru noi să ne bucurăm de sprijinul ONU în acest deziderat”, a concluzionat Zinaida Greceanîi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă