PSRM

18 decembrie 2019

Zinaida Greceanîi: Trebuie să ne unim eforturile pentru a proteja muncitorii migranți

Președintele Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi a adresat astăzi un mesaj cu ocazia Zilei internaționale a migranților.

Prezentăm textul integral al mesajului.

“La 18 decembrie 1990, ONU a adoptat Convenția internațională pentru protecția drepturilor tuturor muncitorilor migranți şi a membrilor familiilor acestora. De atunci, anual, în această zi este marcată Ziua internațională a migranților.

O lume întreagă este afectată de migrație. Iar pentru țări mici ca Moldova acest fenomen este deosebit de sensibil. De aceea, trebuie să ne unim eforturile la nivel global, pentru a proteja muncitorii migranți pretutindeni, și pentru a transforma migrația dintr-o provocare în oportunitate.

Infrastructură dezvoltată, locuri de muncă bine plătite, servicii de educație și sănătate de calitate sunt lucrurile de care au nevoie oamenii. Pentru a le putea oferi aceste oportunități cît mai curînd, noi – Parlamentul, Guvernul, administrațiile publice locale – ne-am angajat să muncim cot la cot. Nu există un angajament mai important pentru noi la această etapă decît să oferim cetățenilor șansa la o viață mai bună aici, în Moldova, la noi acasă”.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă