PSRM

14 noiembrie 2019

Zinaida Greceanîi: Sănătatea cetățenilor este prima noastră prioritate

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului. Prezentăm textul integral al mesajului.

Ziua Mondială a Diabetului este un prilej de a concentra atenția publică asupra maladiei care reprezintă una dintre cele mai stringente probleme ale secolului XXI și care afectează pacienții, familiile lor, societatea în ansamblu.

Pentru a reduce povara diabetului asupra populației și sistemului de sănătate, este nevoie de eforturi conjugate. Este important ca statul să aloce resurse suficiente pentru combaterea diabetului, populația să fie informată despre prevenirea şi gestionarea acestuia, iar medicii specialiști – să fie mereu aproape de pacienți pentru a-i ajuta să-și trăiască viața normal.

Reieșind din funcțiile sale, Parlamentul își asumă responsabilitatea pentru a promova politici eficiente în domeniul combaterii diabetului și pentru a asigura un control sporit asupra situației legate de această boală. Sănătatea cetățenilor este prima noastră prioritate.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă