PSRM

20 aprilie 2017

Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova

Pe data de 20 aprilie, Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Grecianîi s-a întâlnit cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

În cadrul întrevederii, ambasadorul României a asigurat-o pe Zinaida Greceanîi că exprimă un respect profund față de Republica Moldova.Daniel Ioniță a menționat că România este un partener de încredere și acordă un suport real țării noastre. El a adus ca exemplu reconstrucția grădinițelor și autobuzele destinate transportării copiilor.

La rândul său, Zinaida Greceanîi a menționat că Partidul Socialiștilor salută relațiile de prietenie cu toți partenerii Republicii Moldova, PSRM a acumulat o practică bună în ceea ce privește întâlnirile cu ambasadorii pentru a face schimb de opinii.

„Mă bucur că ne dorim același lucru – să vedem Republica Moldova, ca fiind o țară modernă și prosperă“, – a declarat președintele PSRM. Însă, în prezent, partidul își face griji în primul rând cu privire la deteriorarea situației socio-economice din țară, consecințele furturilor din sistemul bancar și situația dificilă în care se află populația, a subliniat președintele PSRM.

Părțile au discutat, de asemenea, și despre inițiativa Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon privind sistemul mixt de vot.

18073197_1388166194559711_1217822570_nZinaida Greceanîi a menționat că, în condițiile în care democrații au creat în Parlament o majoritate semilegitimă, sistemul uninominal este un proiect foarte periculos pentru societate și stat.

În același timp, sistemul mixt de vot va contribui la modernizarea și democratizarea procesului electoral, va crea condiții pentru participarea la alegeri a mai mult de jumătate de milion de locuitori din diasporă și din Transnistria.

De asemenea, părțile au discutat o serie de proiecte economice și umanitare, și au convenit să continue organizarea dezbaterilor deschise pe teme specifice, având în vedere că Republica Moldova și România sunt cei mai apropiați vecini și parteneri.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă