PSRM

03 mai 2020

Zinaida Greceanîi a felicitat reprezentanții mass-media cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei

03 mai 2020 – Președintele Parlamentului, președintele Partidului Socialiștilor din RM Zinaida Greceanîi, a felicitat reprezentanții mass-media cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei:

Aduc sincere felicitări reprezentanților mass-media cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei. Mulțumesc pentru activitatea de  informare a cetățenilor, care are un rol central în formarea de opinii publice și în crearea unei societăți pluraliste și deschise. Consider că sărbătoarea Dumneavoastră este sărbătoarea întregii societăți.

Este foarte important rolul presei în condițiile creșterii îngrijorătoare a campaniilor de dezinformare, în special prin intermediul social media. Ține de etica profesională a jurnaliștilor să opună rezistență acestui proces periculos pentru democrație. Sunt sigură că adevărații profesioniști ai breslei jurnalistice sunt și vor fi ghidați în continuare exclusiv de principiile deontologice și ale adevărului.

În numele Parlamentului Republicii Moldova, felicit, în mod special, jurnaliștii parlamentari și le mulțumesc pentru colaborare, dar și pentru înțelegere că în aceste zile suntem nevoiți să cooperăm într-un regim special, legat de starea de urgență. În condițiile dificile și pline de risc pentru profesia jurnalistică, vă îndemn să aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră și a celor dragi.

Reiterând felicitări cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, doresc tuturor reprezentanților mass-media din Moldova succese profesionale, fericire personală și multe subiecte interesante și utile oamenilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă