PSRM

27 aprilie 2021

Zinaida Greceanîi a discutat cu Președintele Adunării Populare a Găgăuziei Vladimir Kîssa

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu Președintele Adunării Populare a Găgăuziei Vladimir Kîssa.

Au fost discutate subiecte de pe agenda dialogului Legislativului țării şi Adunării Populare din autonomia găgăuză, inclusiv prin prisma activității Grupului de lucru pentru asigurarea funcționalității UTA Găgăuzia și a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu UTA Găgăuzia.

În numele Adunării Populare a Găgăuziei, Vladimir Kîssa a mulțumit pentru aprobarea de către Parlamentul țării a celor două proiecte de legi din ”pachetul găgăuz” și și-a exprimat speranța că Legislativul va reveni la examinarea finală a celui de-al treilea proiect de lege. Proiectele au drept scop îmbunătățirea comunicării între autoritățile centrale și autoritățile Autonomiei și setează acțiuni comune pe direcții importante sociale, economice și juridice.

De asemenea, Președintele Adunării Populare a specificat importanța revenirii la examinarea problemei privind statutul Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei.

Vladimir Kîssa a reiterat necesitatea menținerii dialogului constant și constructiv dintre Chișinău și Comrat în domeniul activității legislative, reiterând în context importanța consultării tuturor inițiativelor care au tangență cu autonomia găgăuză, în cadrul Grupului de lucru parlamentar privind Găgăuzia.

Președinte Parlamentului a reconfirmat disponibilitatea Parlamentului Republicii Moldova pentru discuții și acțiuni constructive cu Adunarea Populară a Găgăuziei, în interesele Republicii Moldova și cetățenilor din toată țara.

Interlocutorii au convenit ca problematice abordate în cadrul întrevederii să fie examinate în detaliu pe filiera Grupului de lucru pentru asigurarea funcționalității UTA Găgăuzia. Speakerul va solicita Copreședintelui Grupului din partea Legislativului – Vicespeakerului Vlad Batrîncea să înainteze spre discuții subiectele respective cu toți membrii Grupului pentru identificarea soluțiilor de consens.

Zinaida Greceanîi și Vladimir Kîssa și-au adresat felicitări reciproce cu prilejul Zilei Drapelului de Stat, simbolului major al statului Republica Moldova, suveran, independent și unitar.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă