PSRM

24 septembrie 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu președintele Adunării Naționale a Republicii Azerbaijan

Republica Moldova și Azerbaijan trebuie să aprofundeze și să extindă colaborarea pe dimensiunea parlamentară. Despre acest lucru a declarat președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi la întrevederea cu președintele Adunării Naționale a Republicii Azerbaijan, Ogtay Asadov.

Zinaida Greceanîi a punctat că Republica Moldova promovează o politică externă echilibrată, în interesul locuitorilor săi.

Speakerul a optat pentru o abordare pragmatică pe toate dimensiunile de colaborare, subliniind necesitatea intensificării schimburilor economice și organizării unor business forumuri. Președintele Parlamentului RM a prezentat condițiile favorabile pe care țara noastră le oferă investitorilor.

În cursul dialogului părțile au agreat necesitatea cooperării mai intense pe platformele regionale și internaționale.

Interlocutorii au remarcat nivelul înalt al dialogului politic stabilit la nivelul șefilor de stat și au agreat impulsionarea cooperării la nivelul comisiilor parlamentare și a grupurilor de prietenie.

Ogtay Asadov a invitat-o pe doamna Zinaida Greceanîi într-o vizită oficială.

Întrevederea a avut loc în marja Forumului Președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”, care se desfășoară în Nur-Sultan, Kazahstan, în perioada 23-24 septembrie.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă