PSRM

11 februarie 2020

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu ambasadorul francez

Chișinău, 11 februarie 2020 – Speakerul Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Franceze în Republica Moldova, Pascal Le Deunff.

Interlocutorii au făcut o trecere în revistă a relațiilor de colaborare dintre țările noastre și au discutat perspectiva extinderii acestora la nivel parlamentar, precum și în domeniile comercial-economic, social, educațional, regional.

Zinaida Greceanîi l-a informat pe ambasador despre eforturile autorităților de îmbunătățire a condițiilor cadru pentru investitori și, în special, despre faptul că în procedura legislativă se află proiectul Convenției între Guvernul Moldovei și Guvernul Franței pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit.

În altă ordine de idei au fost discutate evoluțiile în reformarea justiției. Președintele Parlamentului a reiterat importanța ca acest subiect să fie supus unor consultări cât mai largi cu societatea civilă și comunitatea profesională. ”Reforma în justiție se face nu de dragul unui partid, ci pentru cetățenii țării, de aceea trebuie să reprezinte așteptările poporului și să fie cu efect durabil”, a menționat speakerul.

În context, Zinaida Greceanîi a informat diplomatul francez despre crearea Platformei consultative a reprezentanților societății civile pe lângă Parlamentul Republicii Moldova. ”Ușile platformei sunt deschise pentru organizațiile neguvernamentale care vor să contribuie la o reformă în justiție mai bună și la consolidarea statului de drept în Republica Moldova”, a subliniat Zinaida Greceanîi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă