PSRM

19 aprilie 2022

Vlad Batrîncea, despre prețurile mari la carburanți: Companiile petroliere au susținut PAS în campania electorală

Companiile petroliere au finanțat campania electorală a PAS, iar drept urmare, partidul de la guvernare a aprobat o lege care duce la scumpirea zilnică a benzinei și motorinei. Declarația a fost făcută de către secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, la postul de televiziune NTV Moldova.

„Companiile petroliere au susținut partidul Maiei Sandu în campania electorală prin vărsări financiare directe în contul fondului electoral al PAS. Informațiile sunt publice, poate fi ușor de verificat care sunt acele companii petroliere care au donat bani în campanie electorală. În august, unul din primele proiecte votate în noul parlament a fost legea privind liberalizarea pieței petroliere, acea lege care a pus baza, temelia pentru creșterea prețurilor la combustibil, care a permis o nouă metodologie ca, companiile petroliere zilnic să reguleze prețurile. Mai multe, cheltuieli ale acestor companii petroliere sunt artificiale, cu scopul de a mări prețul. Poți să dai vina pe Ucraina, pe Putin, pe cine vrei, dar întrebarea este simplă: De ce motorina în R.Moldova este mai scumpă decât în Ucraina, care azi se află în stare de război?”, a declarat Batrîncea.

Precizăm că la început de septembrie 2021, atunci când noua lege cu privire la piața petrolieră a intrat în vigoare, un litru de benzină A 95 costa 20 de lei, cu 6,70 lei mai puțin decât azi. Motorina putea fi procurată, în septembrie 2021, cu 16,30 lei, iar azi costă cu 10 lei mai mult.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă