PSRM

17 februarie 2022

Vlad Batrîncea: Cetățenii trebuie să fie cei care să dea apreciere activității puterii și dacă nota va fi negativă trebuie să folosim pârghiile constituționale: alegerile sau referendumul

Cetățenii trebuie să fie cei care să dea apreciere activității puterii și dacă nota va fi negativă trebuie să folosim pârghiile constituționale: alegerile sau referendumul. Declarația a fost făcută de secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, la postul de televiziune NTV Moldova.

Socialistul a declarat că Blocul politic al Comuniștilor și Socialiștilor va iniția procesul de evaluare a politicilor guvernării, la care va participa cetățenii din toate localitățile țării. Batrîncea a reiterat că Blocul va avea o agendă națională și nu una partinică.

”Conducerea țării trebuie să fie supusă unei evaluări din partea cetățenilor. Anume acest proces va fi inițiat de Blocul politic al Comuniștilor și Socialiștilor. Noi am înțeles deja că cetățenii au o atitudine negativă față de reformele inițiate de acest Guvern, oamenii nu mai au încredere în acest Guvern, de aceea vom iniția procedura de demitere în Parlament. Totodată, populația urmează să dea o apreciere activității Parlamentului și președintelui Maia Sandu. Noi preconizăm să aflăm opinia cetățenilor din toate localitățile țării. În cazul în care va fi dată o notă negativă, avem pârghiile constituționale cu ajutorul cărora oamenii pot lua o decizie, acestea sunt ori alegerile, ori referendumul. Ne vom consulta cu cetățenii și nu este exclus că vom iniția și colectarea semnăturilor pentru anumite inițiative. Nu este exclus că va fi și un referendum. Dar, repet, nu vom avea o agendă partinică, ci una națională”, a declarat Batrîncea.

PSRM și PCRM au anunțat, miercuri, despre crearea Blocului politic al Comuniștilor și Socialiștilor cu sloganul ”Împreună salvăm țara”. Blocul își propune să devină platforma națională de opoziție la care poate adera orice formațiune, expert, ONG, sau cetățean simplu care pledează pentru un stat de drept și o țară dezvoltată economic. Membrii Blocului au declarat că vor desfășura în fiecare țară consultări cu cetățenii care vor trebui să facă o evaluare a activității guvernării PAS.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă