PSRM

14 noiembrie 2015

Partidul Socialiştilor a comemorat victimele atentatelor teroriste din Paris

Deputaţi şi consilieri municipali ai Partidului Socialiştilor, activişti ai Organizaţiei de tineret ai PSRM „Garda Tînără”, au venit, astăzi, la sediul Ambasadei Franţei în Republica Moldova pentru a depune flori şi a comemora printr-un minut de reculegere victimele atentatelor teroriste din Paris.

Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a adresat personal sincere condoleanţe în legătură cu tragedia produsă Ambasadorului Franţei în Molova, domnului Pascal Vagogne, după care a semnat în cartea de condoleanţe.

Potrivit politicianului, ştirea despre atentatele teroriste a auzit-o la Moscova, unde se afla într-o vizită de lucru. Astăzi dimineaţa, înainte de a veni în Moldova, preşedintele Partidului Socialiştilor a reuşit să depună flori şi la Ambasada Franţei din capitala Federaţiei Ruse.

„Este foarte important să se lupte nu doar cu consecinţele, ci şi pentru a preveni astfel de atacuri. Din păcate, evenimentele de ultimă oră din Europa – şi milioanele de migranţi, şi atentatele teroriste – sînt o consecinţă a politicii mioape, promovate de unii actori geopolitici. Cred că a sosit timpul pentru ca şi Vestul, şi Estul să uite de contradicţiile şi interesele geopolitice existente și să creeze un front comun pentru combaterea terorismului”, a spus Igor Dodon.

Activiştii „Gărzii Tinere” au comemorat victimele atentatelor teroriste prin organizarea, lîngă clădirea ambasadei a unui flash-mob în tăcere. Tinerii au ţinut în mîini pancarte cu indicarea locurilor în care au avut loc atentatele, precum şi inscripţii „Pray For Paris” („Ne rugăm pentru Paris”), „Je Suis Paris” („Sînt Paris”) şi „Stop Terror” („Stop teroarea”).

Foto

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă