PSRM

09 iulie 2022

”Veți demisiona după fuziunea universităților?” – Alla Darovannaia a pus o întrebare incomodă ministrului Educației

Fracțiunea blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu este de acord cu absorbția unor facultăți de către altele și se opune lichidării Universității Agrare, a Universității de Educație Fizică și Sport și a altor universități. Acest lucru a fost declarat de Alla Darannaia în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

Deputatul a atras atenția asupra grabei cu care majoritatea de la guvernare dorește să implementeze reforma învățământului superior din Moldova, dar și asupra lipsei totale de transparență.

De asemenea, Alla Darovannaia a menționat, că nu există claritate cu privire la modul în care va fi utilizat patrimoniul instituțiilor supuse fuziunii cu alte universități.

– Universitatea Agrară are mai multe clădiri în centrul capitalei, iar soarta lor este neclară. Cum putem fi siguri că clădirile și căminele vor rămâne în proprietatea universităților și nu vor fi vândute? Suntem categoric împotriva la aceasta”, a spus Darovannaia.

Deputatul s-a interesat, de asemenea, de unde ministrul Educației și Științei, Anatolie Topală va lua bani pentru implementarea reformei.

– Ministrul Finanțelor a spus că acești bani nu sunt în buget în acest moment. De unde veți lua 700 de milioane de lei pentru această reformă? Clarificați-vă cu domnul Budeanschi pentru că el spune că în buget acești bani nu-s, iar dumneavoastră spuneți că sunt”, a remarcat Darovannaia.

Pe final, deputatul PSRM l-a întrebat pe Anatolie Topală dacă va demisiona după această reformă. Ministrul a răspuns că nu, deoarece este sigur de necesitatea schimbărilor pe care le propune.

Sursa: aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă