PSRM

11 februarie 2020

Suedia susține eforturile Parlamentului de transparentizare a procesului legislativ și de democratizare a țării

Chișinău, 11 februarie 2020 – Suedia susține Parlamentul Moldovei în eforturile de transparentizare a procesului legislativ. Despre aceasta s-a discutat la întrevederea speakerului Zinaida Greceanîi cu Peter Eriksson, ministrul cooperării internaționale pentru dezvoltare din cadrul Ministerului afacerilor externe al Regatului Suediei, aflat în fruntea unei delegații în țara noastră.

Președintele Parlamentului a mulțumit Guvernului Suediei pentru suportul oferit în implementarea sistemului e-parlament care asigură transparența procesului legislativ și a cărui parte componentă și indispensabilă este sistemul de vot electronic.

Înaltul oficial suedez a fost informat despre mersul realizării proiectului respectiv și că în cadrul Parlamentului se lucrează în regim sporit asupra implementării noului sistem.

”Dorim ca poporul Republicii Moldova să beneficieze cât mai curând de transparență și de informare maximă despre activitatea legislativă, iar poporul suedez să se convingă de contribuția sa importantă în această evoluție”, a menționat Zinaida Greceanîi.

Părțile au fost unanime în necesitatea valorificării plenare a potențialului de cooperare interparlamentară moldo-suedeză, inclusiv la cel mai înalt nivel.

Referindu-se la prioritățile care stau în fața autorităților, Președintele Parlamentului a reiterat că se va insista pe îndeplinea angajamentelor asumate față de partenerii de dezvoltare, pe implementarea unei reforme a justiției cu efect durabil, pe realizarea proiectelor investiționale de infrastructură.

În încheiere, speakerul a accentuat că Suedia a fost un prieten bun și sincer al Republicii Moldova în toți anii independenței țării noastre și a pledat pentru dezvoltarea continuă a acestor raporturi, în beneficiul ambelor state.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă