PSRM

24 ianuarie 2020

Speakerul a discutat măsuri de consolidare a capacităților Autorității Naționale de Integritate

Chișinău, 24 ianuarie 2020 – Speakerul Zinaida Greceanîi s-a întîlnit astăzi, cu președintele Autorității Naționale de Integritate (ANI), Rodica Antoci și cu șeful Direcției evaluare, prevenire și implementare a politicilor din cadrul acestei instituții Viorel Sochircă.

Au fost discutate problemele și obiectivele instituției, inclusiv măsurile care se impun pentru a consolida capacitățile acesteia.

Rodica Antoci a menționat că unul din obiectivele prioritare ale ANI este perfecționarea cadrului legislativ pentru îmbunătățirea activității inspectorului de integritate. De asemenea, ea a pledat pentru o colaborare eficientă cu alte instituții abilitate.

Pentru formularea de propuneri viabile privind fortificarea capacităților Autorității Naționale de Integritate, Zinaida Greceanîi a solicitat ca în raportul instituției ce urmează a fi prezentat Parlamentului să fie inclusă analiza problemelor în dinamică.

Zinaida Greceanîi a subliniat importanța funcționării impecabile a ANI, inclusiv în contextul reformei în justiție implementate în Republica Moldova. ”Sunteți o componentă esențială a cadrului de combatere a corupției. Atît conducerea țării, cît și toți concetățenii noștri au așteptări mari de la Dumneavoastră”, a declarat Zinaida Greceanîi

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă