PSRM

06 septembrie 2019

Socialiștii propun soluționarea treptată a problemei legate de insolvabilitatea ÎMGFL-urilor

Liderul fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, Dinari Cojocaru a propus cîteva modalități de soluționare a problemei legate de insolvabilitatea Întreprinderilor Municipale pentru Gestionarea Fondului Locativ.

Potrivit lui Dinari Cojocaru, astăzi a fost convocată o ședință cu administratorii/ lichidatorii ÎMGFL-urilor, reprezentanții Termoelectrica, Apa-canal și consilierii municipali.

În timpul discuției, liderul fracțiunii PSRM a propus celor prezenți să distribuie între ei sarcinile pentru o soluție comună și etapizată a problemei.

“Dacă vorbim despre administratori / lichidatori, aceștia ar putea rambursa o parte a datoriei, iar Apa-canal – cealaltă parte. În ceea ce privește Termoelectrica, este necesar de revizuit procesul de transfer pentru utilizarea rețelelor și spațiilor inginerești, ca să achite bani pentru aceasta. Astfel, va fi posibilă într-o oarecare măsură soluționarea problemei ce ține de datoriile ÎMGFL-urilor”, consideră liderul fracțiunii PSRM.

De asemenea, el a propus Termoelectrica să instaleze un sistem de încălzire orizontal și contoare în clădirile multietajate. Acest lucru va permite locatarilor să regleze independent căldura din apartamente.

Mai mult de atît, șeful fracțiunii a propus ca Apa-canal să instaleze contoare electronice în case, care să permită citirea la distanță a tuturor informațiilor și să încheie contracte individuale cu locatarii. Pînă în prezent, la Chișinău, astfel de contoare sunt instalate în 17 case.

“Intenționăm să trimitem o cerere Guvernului și Parlamentului cu solicitarea de a fi revizuită Legea privind achitarea de către cetățeni a diferenței pentru apă. Doar datorită metodelor de mai sus, va fi posibilă soluționarea treptată a problemei cu privire la datoriile și insolvabilitatea ÎMGFL-urilor”, a spus Dinari Cojocaru.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă