PSRM

10 mai 2017

Socialiștii propun înăsprirea pedepsei pentru denaturarea faptelor istorice

Deputatul fracțiunii Partidului Socialiștilor Alexandr Nesterovschi a introdus în Parlament proiectul de lege privind înăsprirea pedepsei pentru ”Ponegrirea evenimentelor și obiectelor de importanță istorică”.

Alesul poporului propune ca pentru denaturarea faptelor istorice, negarea crimelor nazismului și fascismului precum și abuzul asupra simbolurilor gloriei militare, să se acorde o pedeapsă de 300 de unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității (de la 100 la 200 de ore). În cazul tot acestor acțiuni, săvârșite de două sau mai multe persoane, pedeapsa se mărește până la închisoare de un an. În cazul încălcării acestei legi de către funcționari sau folosind mass-media, pedeapsa se înăsprește de la 300 la 600 de unități convenționale, muncă neremunerată în folosul comunității( de la 300 la 500 de ore), și de asemenea închisoare de până la 2 ani cu interdicția de a ocupa anumite funcții în decurs de 3 ani.

”În ultimii 8 ani tot mai des observăm că unii ”cetățeni care respectă legea” se exprimă negativ în adresa veteranilor care au eliberat țara noastră de naziști, a declarat Alexandr Nesterovchi. Din ce în ce mai des, în buletinele de știri apar reportaje cu privire la demolarea altui monument, cu privire la complexele memoriale cu svastică nazistă distruse etc.. Este foarte trist că aceste persoane se simt nepedepsite, pentru că în ultimii 8 ani, nu a fost identificat încă nici un caz în care cei vinovați să fie trași la răspundere. Am văzut toți consecințele acestei impunități prin exemplul vecinilor noștri, Ucraina. Avem nevoie de așa ceva în Moldova? Mă îndoiesc. De aceea, îndemn toți deputații să susțină inițiativa mea și să prevină denaturarea istoriei și prăbușirea statului nostru”.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă