PSRM

04 mai 2017

Socialiștii: Problema trebuie soluționată, dar nu să se bată joc de oameni

Pe data de 4 mai a avut loc a doua ședință a grupului de lucru privind piața de flori de lângă cimitirul Sfântul Lazăr (”Doina”) din capitală, la care au participat consilierii municipali din partea fracțiunii Partidului Socialiștilor.

Preistoria problemei este următoarea : mulți ani în urmă, lângă cimitirul ”Doina” se comercializau flori. Însă, în ultima perioadă acest comerț a fost interzis, deoarece piața de flori nu este amenajată de către autoritățile locale. Prin urmare au de suferit atât comercianții, care sunt în jur de 30 de oameni și care dispun de patente și autorizații, cât și locuitorii capitalei care vin la acest cimitir.

Din cauza amenzilor zilnice prescrise de către poliție și autoritățile fiscale, comercianții au hotărât să se adreseze consilierilor municipali ai fracțiunii PSRM. Pentru soluționarea acestei probleme a fost creat un grup de lucru din care fac parte reprezentanții Preturii Rîșcani, Direcția Comerț a Primăriei Chișinău, Întreprinderea Municipală ”Combinatul servicii funerare” și de asemenea, consilierii municipali Alexandr Comarov și Vitalie Mucan.

Ca urmare a primei ședințe a grupului de lucru, pe data de 27 ianuarie s-a decis cu privire la amenajarea temporară a mini – pieței de flori, până la continuarea amenajării pieții de la noua intrare a cimitirului. Dar au trecut deja mai mult de 3 luni, și din partea puterii executive a municipiului nu au fost întreprinse nici un fel de acțiuni.

Pe data de 4 mai, a avut loc a doua ședință a grupului de lucru, în cadrul căreia au fost identificați responsabilii pentru punerea în aplicare a deciziei grupului de lucru. ”Problema trebuie soluționată, dar nu să se bată joc de oameni. Noi vom monitoriza punerea în aplicare a acestei sarcini”, a declarat consilierul socialist, Vitalie Mucan.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă