PSRM

23 octombrie 2017

Socialiștii cer demisia șefului interimar al Direcției educație din Chișinău

Consilierii fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău au înaintat un demers către viceprimarul Nistor Grozavu, de demisie din funcție a șefului interimar al Direcției generale educație, tineret și sport, Alexandru Fleaș, pentru că a refuzat să pună în aplicare decizia Consiliului municipal de a aloca un adaos de 50% angajaților din grădinițe.

Consilierul PSRM, Eugenia Ceban, a declarat luni, la briefingul organizat după ședința operativă a primăriei, că „șefii direcțiilor din diverse sectoare ale orașului știau despre situație și, totuși, nu au întreprins nimic ca să plătească adaos angajaților din grădinițe”.

„Mi s-a spus că programatorul direcției a plecat în străinătate, iar cel nou nu poate efectua toate operațiunile de transfer al banilor. La întrebarea de ce Fleaș a primit salariu și a plecat la Soci, iar angajații din grădinițe nu și-au ridicat suplimentele la salarii, nu am primit un răspuns clar. Socialiștii au găsit bani pentru suplimente, dar chiar și după aceea, primăria refuză să pună în aplicare deciziile consiliului „, a menționat Ceban.

Ea susține că șeful interimar al Direcției educație, tineret și sport, Alexandru Fleaș, face totul potrivit ordinelor primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, care se află în arest la domiciliu.

Consilierul a menționat: „Socialiștii insistă, de asemenea, asupra demiterii șefilor direcțiilor din sectoare. Reclamațiile împotriva lui Fleaș și a șefilor direcțiilor au fost scrise și transmise organelor de drept și primului ministru. ”

Consilierul socialist, Iurie Vitneanschii a spus că, la începutul lunii septembrie, socialiștii i-au cerut lui Fleaș să meargă la Consiliul municipal cu inițiativa de a aloca adaos angajaților din instituțiile de învățământ preuniversitar, dar acesta a ignorat solicitarea.

Vitneanschii i-a propus lui Fleaș să scrie în mod voluntar o cerere de demisie, așa cum a făcut fostul șef al direcției Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, după scandalul alimentelor alterate în grădinițele din Chișinău.

În sprijinul acestei cerințe, în internet au apărut informații care spun că, imediat după Soci, Fleaș s-a dus în Marea Britanie pentru 9 zile, lăsând situația cu privire la suplimentul de 500 de lei pentru angajații grădinițelor nerezolvată.

22752193_1569014679808194_1880490017_n

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă