PSRM

25 septembrie 2017

Socialiștii au dezvăluit noi scheme privind terenurile de pământ la Chișinău

Consilierul PSRM, Alexandr Odințov a relatat despre terenul de pământ de 5,7 hectare de lângă aeroportul din Chișinău, care în 1994 a fost cumpărat de societatea pe acțiuni, iar în 2010 lotul a fost privatizat pentru suma de 68 mii lei prin decizia instanței. În 2013, acest teren a fost transferat din agricultură pentru construcții, iar atunci compania a trebuit să plătească 7 milioane de lei sub formă de despăgubiri la bugetul municipal.

Consilierul a menționat că până în ziua de azi plata compensațiilor nu a fost făcută. În pofida acestui fapt, compania a solicitat primăriei obținerea autorizației pentru construirea unui orășel rezidențial de elită.

„Nu este prima dată când primăria, din motive dubioase, nu se adresează în instanță împotriva agenților economici pentru colectarea datoriilor. Aici, schema de corupție este clar vizibilă „, consideră Odințov.

Potrivit lui, socialiștii se vor adresa la Centrul Național Anticorupție, cerând să afle de ce primăria nu cere datoriile de la agenții economici.

Consilierul a mai spus despre terenul din strada Docuceaev, unde se află piața.

„Acum se construiește un centru comercial, iar terenul, fără decizia Consiliului municipal, a fost transmis unei alte companii. Dacă acest teren a fost vândut printr-o licitație, o anumită sumă trebuia să ajungă la bugetul municipal, cu ajutorul căreia puteau fi implementate o serie de programe sociale „, a menționat socialistul.

Odințov consideră că o lungă perioadă de timp, licitațiile nu au fost desfășurate în mod deliberat, astfel încât să fie posibil să se jăfuiască terenurile municipale și să se desfășoare scheme frauduloase. Dacă e să administrezi în mod eficient și competent colectarea impozitelor, să efectuezi licitații pentru vânzarea terenurilor, dacă e să te adresezi guvernului cu o propunere de majorare a prețului standard al terenului și chiriei, atunci în buget vor apărea fonduri pentru implementarea programelor sociale „.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă