PSRM

04 mai 2017

Socialiștii au acuzat guvernarea de înlocuirea intenționată a Zilei Victoriei

La ședința de astăzi a Parlamentului, socialiștii au solicitat ca guvernarea să prezinte planul evenimentelor dedicate celebrării Zilei Victoriei.

Deputatul fracțiunii socialiștilor, Vlad Batrîncea a amintit că săptămâna trecută majoritatea parlamentară a decis să introducă în Republica Moldova celebrarea Zilei Europei pe data de 9 mai. Tot atunci, Speakerul Andrian Candu a declarat că nu este vorba despre înlocuirea sărbătorilor.

Cu toate acestea, ieri, Prim-ministrul Pavel Filip a prezentat programul pentru celebrarea Zilei Europei, dar guvernarea nu a anunțat despre nici un eveniment dedicat Zilei Victoriei.

„Dorim să atragem atenția asupra faptului că cineva încearcă să scoată Ziua Victoriei și să o înlocuiască cu Ziua Europei“, – a declarat Vlad Batrîncea.

Menționăm că astăzi, 4 mai, deputații fracțiunii Partidului Socialiștilor au venit la ședința plenară a Parlamentului cu panglici Sf. Gheorghe – în onoarea Zilei Victoriei.

Decizia a fost condamnată și de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Șeful statului a declarat că va bloca promulgarea acestei legi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă