PSRM

04 iunie 2018

Zinaida Greceanîi a desfășurat o întrevedere a grupului Național cu Secretarul general al UIP

Președintele Partidului Socialiștilor din RM, șeful fracțiunii parlamentare PSRM, Zinaida Greceanîi a desfășurat o întrevedere în cadrul grupului Național al Uniunii Interparlamentare (UIP), în frunte cărei este ea, cu Secretarul general al Uniunii Interparlamentare, Martin Chungong. De asemenea, la întrevedere a participat și secretarul executiv al PSRM, membrul grupului Național UIP, deputatul Vlad Batrîncea.

Secretarul general al UIP se află pentru prima dată în vizită în țara noastră, acesta a fost invitat în anul 2016 de către Igor Dodon, care se afla în fruntea delegației parlamentare a RM în cadrul UIP.

Martin Chungong declarat că scopul vizitei a fost de a cunoaște cum se dezvoltă în realitate statele mici, care este situația cu adevărat în Republica Moldova. El s-a convins că în statul nostru tînăr, democrația trebuie să se dezvolte. Un rol important în acest proces îi revine parlamentului, a spus Secretarul general al UIP și a remarcat că  UIP va fi un partener de încredere pentru țara noastră.

În timpul discuțiilor părțile au revăzut aspectele cooperării interparlamentare, rolul parlamentului în realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD), promovarea democrației și a drepturilor omului. În special, au fost discutate problemele protecției sociale, participarea femeilor în viața politică, lupta împotriva fumatului în Republica Moldova. De asemenea, părțile au analizat problemele situației politice curente și viitoarele alegeri parlamentare din toamnă.

Zinaida Greceanîi a oferit o apreciere foarte înaltă susținerii parlamentarismului în Republica Moldova  din partea UIP. Ea a remarcat că  grupul Național UIP participă foarte activ în cadrul tuturor evenimentelor organizate de către cel mai mare forum interparlamentar al lumii.

Șefa grupului Național a propus să fie organizată în Chișinău, una dintre ședințele Adunării UIP. Această decizie va fi examinată și adoptată în dependență de situația din RM, a remarcat Martin Chungong. Totodată, în cel mai apropiat timp, în Moldova, poate fi organizată conferința regională a UIP.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă