PSRM

07 septembrie 2018

Zinaida Greceanîi: Democrații își atribuie obligațiile executivului drept propriile realizări

În pragul alegerilor parlamentare, cetățenii vor auzi multe discursuri frumoase din partea partidului de la guvernare, care intenționează astfel să obțină sprijinul cetățenilor la alegeri, cu toate acestea, experiența arată că aceste promisiuni nu se vor împlini. Așa a fost și în 2014, cînd guvernarea a promis să mărească pensiile, însă, în realitate, 38 000 de pensionari au primit o pensie mai mică decît pînă atunci. Acest lucru a fost comunicat de către președintele Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi, în cadrul emisiunii ”Acces Direct” la postul de televiziune NTV-Moldova.

Liderul socialiștilor a menționat că: ”pentru realizarea multor promisiuni, guvernarea pur și simplu nu are bani, însă acest lucru nu împiedică PD-ul să ducă oamenii în eroare. Ce ține de așa-numitele ”cadouri electorale” cu care se laudă guvernare, de exemplu reparația drumurilor sau altele, este o datorie directă a guvernului, și nu o realizare personală a Partidului Democrat, așa cum încearcă să se prezinte populației.

”Contribuțiile la buget, impozitele sunt plătite de toți cetățenii țării, de toți agenții economici, indiferent de preferințele politice. Nu trebuie de spus că acest lucru a fost făcut de către Partidul Democrat. Bugetul are funcția de a repartiza banii alocați pentru prioritatea guvernului. Iar prioritățile guvernului trebuie să fie un sistem, trebuie de urmat un program de guvernare. Nu trebuie să fie priorități electorale”, a remarcat ea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă