PSRM

28 august 2018

Datorită eforturilor socialiștilor în Chișinău vor fi instalate ascensoare pentru persoanele cu dizabilități

Președintele fracțiunii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău Ion Ceban a vizitat policlinica nr.1, unde la inițiativa socialiștilor au fost instalate două ascensoare externe pentru persoanele cu dizabilități și altele trei în interior, cît și echipamente în acest scop.

De asemenea, el a menționat că  pînă la sfîrșitul anului vor fi instalate încă 20 de ascensoare externe în astfel de instituții. La fel, se planifică instalarea unui astfel de mecanism necesar și în clădirea primăriei municipale, însă sunt careva întîrzieri tehnice, deoarece clădirea primăriei este un monument arhitectural.

”Astăzi, în Chișinău, sunt peste 35 mii de persoane cu dizabilități dintre care 7000 cu probleme ale aparatului locomotor. În oraș, de mulți ani, nimeni nu s-a ocupat de aceste persoane”, a menționat Ion Ceban.

Amintim că anterior, la inițiativa socialiștilor, în primăria Chișinău au avut loc audieri publice pentru soluționarea problemelor persoanelor cu dizabilități. Drept rezultat al acestor audieri a fost crearea unui consiliu permanent pe lîngă primărie, cît și aprobarea unui proiect de elaborare a unei strategii în acest sens. Socialistul și-a exprimat speranța că aceste inițiative importante vor fi aprobate la următoarea ședință a consiliului.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă