PSRM

01 mai 2018

Igor Dodon: În acest an avem unica şansă de a salva ţara de bandiţi

Şeful statului a ţinut un discurs la mitingul prilejuit de ziua de 1 Mai, care a avut loa la sfîrşitul marşului organizat de PSRM, relatează aif.md. În alocuţiunea sa, Igor Dodon a menţionat că sărbătoarea de astăzi este „o sărbătoare a oamenilor muncii, este sărbătoarea noastră”.

„Tradiţional, timp de 7 ani la rînd, noi organizăm acest marş al solidarităţii. Astăzi, cei din mass-media m-au întrebat: „Nu sînteţi membru de partid, ce faceţi aici?”. Dar sînt socialist, sînt alături de cetăţeni, alături de dumneavoastră am fost, sînt şi voi rămîne. Vreau să vă asigur că nimeni şi nimic nu ne va împiedica să obţinem victoria în acest an”, a spus preşedintele.

Şeful statului a subliniat că Moldova trece printr-o perioadă deloc uşoară. Există provocatori atît în interiorul ţării, cît şi peste hotarele ei, a specificat el.

„În dreapta noastră, avem clădirea Parlamentului, în care stă majoritatea parlamentară, pe care nimeni nu a ales-o şi o susţine. În anul 2014, nimeni nu a ales o astfel de majoritate parlamentară. În anul 2014, noi am declarat să ne retragem în opoziţie faţă de eurounionişti. Au trecut 4 ani de atunci şi noi nu en-am schimbat poziţia. Noi am fost fermi. Există şi anumite realizări: am eliberat clădirea din stînga noastră – Preşedinţia – de eurounioniştii care, în anul 2009, şi-au bătut joc de acest simbol al statului şi i-au dat foc. Noi i-am alungat de aici şi vom repara acest edificiu aşa cum vom repara şi întreaga ţară”, a adăugat Igor Dodon.

Preşedintele a subliniat: anul 2018 este anul cetăţenilor RM, este anul lui Ştefan cel Mare şi noi sîntem datori, în memoria lui Ştefan şi în numele copiilor noştri, să învingem. Nu avem o altă Patrie. Avem doar o singură Patrie – Moldova.

„Împreună cu dumneavoastră ne-am transformat într-o putere şi echipă politică de mare valoare. Nimeni din oponenţii noştri nu s-a aşteptat la un astfel de rezultat. Au trecut 7 ani şi noi am ajuns a fi principala echipă e profesionişti şi principala forţă politică a ţării. Sîntem gata să ne asumăm întreaga răspundere pentru viitorul ţării şi sîntem datori să o facem, să învingem, aşa cum am făcut-o în anul 2016, cum trebuie să învingem în alegerile din Chişinău şi Bălţi, peste cîteva săptămîni. Totuşi, victoria cea mare ne aşteaptă la toamnă. Alte şanse nu vom mai avea.

În acest an, avem unica şansă de a elibera această ţară de bandiţii care se află la guvernare şi aici nu avem dreptul la greşeală. De aceea, fac apel către toţi, indiferent de culorile de partid, să sprijine echipa de profesionişti, susţineţi PSRM pentru că doar împreună vom putea face ordine. În spatele nostru ne stau copiii şi nepoţii, de aceea trebuie să păstrăm această ţară pentru ei. Sîntem datori să o facem. Totuşi, pentru aceasta trebuie să fim uniţi. În acest an, în anul lui Ştefan, se va produce victoria noastră. Peste cîteva săptămîni vom învinge la Chişinău şi la Bălţi, iar la finele acestui an – în toată ţara”, a menţionat şeful statului.
În final, Igor Dodon i-a chemat pe toţi cetăţenii să ia parte la sărbătorirea Zilei Victoriei în capitala Moldovei.

„Nu uitaţi că peste o săptămînă ne aşteaptă o sărbătoare sfîntă – Ziua Victoriei. Astăzi, ia-m avut alături de noi pe veterani, care au mers tot marşul. Ziua Victoriei a fost, este şi va continua să existe în RM. La 9 Mai trebuie să fim împreună şi să marcăm această zi, pentru că victoria va fi de parte noastră, de partea echipei puternice”, a spus el.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă