PSRM

17 februarie 2022

Conducerea Partidului Socialiștilor a avut o întrevedere cu ambasadorul Chinei

Vlad Batrîncea, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova și Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM, au avut o întrevedere cu noul ambasador al Republicii Populare Chineze în țara noastră, Yan Wenbin.

Reprezentanții PSRM i-au comunicat ambasadorului RPC despre modificările recente care au avut loc în conducerea partidului, precum și despre crearea blocului politic împreună cu Partidul Comuniștilor.

Separat, interlocutorii au discutat despre starea actuala de lucruri în relațiile moldo-chineze. A fost exprimată gratitudine Conducerii Republicii Populare Chineze pentru sprijinul enorm acordat țării noastre în acești doi ani de pandemie.

Apreciem înalt cooperarea fructuoasă de 30 de ani cu China la toate nivelurile. Exprimăm recunoștință partenerilor chinezi pentru dialogul sincer, respectul și deschiderea manifestată. De asemenea, mizăm pe realizarea diferitelor programe social-economice, științifice, educaționale, culturale și umanitare cu participarea Chinei.

Partidul Socialiștilor reiterează cursul spre parteneriatul strategic dintre țara noastră și Republica Populară Chineză, acest lucru fiind stipulat în noul Program Politic al PSRM, care a fost aprobat la congresul formațiunii din luna decembrie anul trecut.

În acest context, Partidul Socialiștilor a apreciat înalt interesul reciproc al părților față de semnarea Memorandumului de cooperare cu Partidul Comunist din China. Suntem siguri că dialogul interpartinic va fi productiv și va fi un stimulent suplimentar pentru consolidarea parteneriatului strategic dintre Moldova și China.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă