PSRM

21 august 2015

PSRM va iniţia o moţiune de cenzură prin care cere demisia ministrului Apărării: „Anatol Şalaru trebuie să fie tras la răspundere penală pentru trădare de Patrie”

PSRM declară indignarea faţă de declaraţiile ministrului Apărării al Moldovei, Anatol Şalaru, privind necesitatea de a crea o armată comună cu România. Declaraţia respectivă a fost făcută de ministru în cadrul vizitei sale la Bucureşti. Astfel de acţiuni reprezintă o violare gravă a independenţei şi neutralităţii constituţionale a Republicii Moldova. S-a comis o crimă împotriva Republica Moldova, crimă calificată drept „trădare de stat”.

„Alianţa pentru Integrare Europeană” resuscitată vine să justifice cele mai proaste aşteptări. În Moldova a fost creat un cabinet de miniştri de orientare extremistă de dreapta, în care posturile-cheie au revenit reprezentanţilor Partidului Liberal de extremă-dreaptă.

Autorităţile Moldovei şi comentatorii proguvernamentali nu au sens să caute „extremişti” şi „separatişti”, imtimidînd poporul cu o eventuală lovitură de stat. Adevăraţii extremişti, precum este Anatol Şalaru, astăzi stau în Guvernul Republicii Moldova. Anume aceşti extremişti poartă vina pentru declanşarea unor războaie sîngeroase peste tot – de la Siria pînă la Ucraina. Este oribil cînd o astfel de persoană stă în fruntea Ministerului Apărării al ţării.

PSRM declară inițierea moţiunii de cenzură împotriva ministrului Apărării al Moldovei. Noi cerem demisia imediată a lui Anatol Şalaru şi urmărirea penală pentru trădare de stat. Toţi miniştrii reprezentanţi ai altor partide, inclusiv prim-ministrul, Valeriu Streleţ, care nu vor susţine condamnarea declaraţiilor lui Şalaru şi la demiterea acestuia, vor deveni complici la crima comisă. Aceasta va fi o nouă dovadă a caracterului extremist de dreapta al actualului Guvern.

 PSRM intenţionează, în viitorul cel mai apropiat, să organizeze acţiuni de protest de amploare lîngă sediul Ministerului Apărării al Moldovei, la care vor cere demiterea imediată a ministrului Apărării Şalaru.

 PSRM cere încetarea oricărui gen de colaborare în sfera militară cu orice state-membre ale unor blocuri militare şi, în primul rînd, cu ţările-membre ale blocului NATO.

 PSRM intenţionează să formeze o mişcare obştească extra-partid, care se va pronunţa pentru neutralitatea permanentă a Republicii Moldova, şi invită toate forţele patriotice ale ţării să se alăture la mişcarea în cauză. 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă