PSRM

03 noiembrie 2022

PSRM propune instituirea unui moratoriu asupra deconectării cetățenilor de la serviciile locativ-comunale pe timp de iarnă

Deputatul socialist Vladimir Odnostalco a propus includerea în ordinea de zi a ședinței plenare a Parlamentului a unui proiect de lege care prevede interzicerea deconectărilor în masă ale cetățenilor în perioada rece a anului.

Deputatul a menționat că locuitorii țării se adresează din ce în ce mai des către deputați cu privire la imposibilitatea de a achita facturile pentru electricitate, gaz, căldură și alte servicii locativ-comunale.

„Am abordat în mod repetat această problemă în Parlament. În prezent, se desfășoară o campanie națională de colectare a semnăturilor în sprijinul inițiativei de instituire a unui moratoriu cu privire la deconectarea de la utilități. Sute de mii de semnături au fost colectate în toată țara. În rezultatul activității grupului, în cadrul Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, a fost elaborat un proiect de lege de compromis pentru a preveni deconectările în masă ale cetățenilor în perioada rece a anului, proiect care a fost înregistrat în Parlament la 1 noiembrie.”

Vladimir Odnostalco a propus adoptarea acestui proiect de lege în prima lectură.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă