PSRM

24 august 2017

PSRM: Nu vom permite să fie ștearsă din memorie amintirea eroilor-eliberatori ai Moldovei

Astăzi marcăm a 73-a aniversare a Operațiunii Iași-Chișinău și eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă.

Suntem mândri de faptul că poporul nostru a contribuit semnificativ la Victoria asupra dușmanului comun.

Comemorăm eroii care și-au dat viața pentru eliberarea Patriei noastre de fascism. Considerăm ca fiind inacceptabile orice insinuări în legătură cu  presupusa dată  ce împarte societatea. Sacrificiile uriașe care au fost făcute în numele Marii Victorii nu pot fi uitate de urmași.

Împăcăciunea urmașilor care au luptat nu trebuie să aibă loc prin ștergerea amintirilor istorice, prin uitarea faptelor eroice, prin substituirea istorică. Nu vom  admite să fie umilită amintirea eroilor care ne-au eliberat patria de fascism.

Partidul Socialiștilor va continua să păstreze amintirea actelor de curaj ale eroilor noștri, și va depune toate eforturile pentru a se asigura că oamenii din țara noastră trăiesc mai bine, astfel încât să nu cunoască ororile războiului.

Credem că amintirea faptelor eroice ale părinților, buneilor și străbuneilor noștri va fi  veșnic vie și transmisă din generație în generație.

Nimeni nu este uitat, nimic nu se uită!

 

Operațiunea Iași-Chișinău a avut loc pe teritoriul Republicii Moldova și al României în perioada 20 – 29 august 1944. Scopul operațiunii a fost distrugerea unei mari grupări fasciste, eliberarea Moldovei și retragerea României din război.

Ca rezultat, victoria a fost repurtată nu numai de Moldova, ci și de România. Pe 23 august, la București a izbucnit o revoltă împotriva dictatorului Antonescu, care a fost strămutat, și a fost format guvernul lui Constantin Sănătescu. 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă