PSRM

30 noiembrie 2022

PSRM la întrevedere cu șeful Delegației UE: în Moldova degradează situația social-economică și politică

Astăzi, Vlad Batrîncea, secretar executiv al Partidului Socialiștilor, vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, împreună cu Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM, au avut o întrevedere cu Janis Mazeiks, șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, la sediul partidului.

Părțile au discutat despre agenda politică a opoziției, precum și despre acțiunile guvernării în condițiile crizei politice și economice sistemice.

Vlad Batrîncea a informat oficialul european despre lipsa unui consens între fracțiunile parlamentare și opoziția extraparlamentară vizavi de modificările Codului Electoral, adoptate de majoritatea parlamentară cu încălcarea normelor democratice, pe fondul discreditării sistemului de Justiție și a altor instituții ale statului.

De asemenea, reprezentanții PSRM au relatat despre presiunea politică continuă asupra membrilor de partid, deputaților, consilierilor și președinților de raion.

”Acțiunile guvernării, întreprinse prin intermediul sistemului de Justiție controlat, indică asupra degradării instituțiilor politice. Acest fenomen trebuie stopat cât mai rapid prin eforturile comune ale cetățenilor țării, clasei politice și partenerilor de dezvoltare”, a specificat Vlad Batrîncea.

Olga Cebotari a subliniat că PSRM rămâne deschis unei cooperări constructive cu toate forțele politice în combaterea crizelor ce amenință Republica Moldova și bunăstarea cetățenilor.

Totodată, Olga Cebotari și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acțiunile sistemice ale guvernării de a se îndepărta de statutul de neutralitate permanentă a țării, consfințit în Constituție.

De asemenea, mai multe semne de întrebare apar vizavi de acțiunile haotice și netransparente ale partidului de la guvernare și ale exponenților săi în Guvern, în special celor din sectorul energetic. În plus, nu există un plan strategic de salvare a țării.

Olga Cebotari a mulțumit țărilor UE pentru asistența financiară acordată Republicii Moldova și a menționat că PSRM insistă pe transparență în distribuirea acestor fonduri, efectul cărora trebuie să fie resimțit în primul rând de cetățenii noștri.

Interlocutorii au menționat importanța efectuării unui schimb de opinii pe problemele existente, convenind organizarea frecventă a unor asemenea întrevederi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă