PSRM

09 iulie 2021

PSRM anunță proteste începând de vineri, 9 iulie, din cauza închiderii secțiilor de votare pentru transnistreni

PSRM anunță proteste masive începând de vineri, 9 iulie, din cauza închiderii a 30 de secții de votare pentru cetățenii moldoveni din regiunea de est a țării. Anunțul a fost făcut acum de Igor Dodon, lider PSRM, la Prime TV.

„Vom merge și la CEC și la oficiile partidelor, care vor să limiteze dreptul de vot, și la CSJ și la Curtea de Apel, care s-a culcat sub Maia Sandu. Se încalcă absolut toate liniile roșii”, a spus Dodon.

Igor Dodon a acuzat Președinția și partidele de dreapta de fraudarea alegerilor:

– De la statul captiv sub Plahotniuc iată că am ajuns la statul dezintegrat sub Maia Sandu. Prin limitarea votului cetățenilor moldoveni din stânga Nistrului se comite un act grav de încălcare a drepturilor și libertăților acestora și se creează în mod intenționat un zid politic suplimentar între cele două maluri.

Ceea ce fac partidele de dreapta, președinta (și sfetnicii lor străini) în raport cu moldovenii din Transnistria e mai mult decât o crimă, e o greșeală foarte serioasă și cu consecințe pe termen lung care afectează suveranitatea și integritatea țării.
Se vede că se pune în aplicare planul tainic al Occidentului prin care se dorește renunțarea la Transnistria sau provocarea unor noi tensiuni și conflicte pe Nistru, iar limitarea votului pentru cetățenii moldoveni face parte din această strategie mizerabilă. A început-o deputatul xenofob PAS Igor Grosu la alegerile prezidențiale, iar acum procesul a devenit și mai obraznic, cu utilizarea unor judecători docili și angajați politic de la Curtea de Apel.
De aceea, pentru ziua de mâine noi anunțăm acțiuni de protest față de decizia antidemocratică și antistatală a Curții de Apel privind reducerea numărului secțiilor de vot din Transnistria. Partidele de dreapta și președinta lor au întrecut măsura și sfidează în mod repetat Constituția țării, însă Blocul Comuniștilor și Socialiștilor este gata să apere drepturile constituționale ale poporului până la și după alegeri, în orice circumstanțe.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă