PSRM

02 martie 2020

Președintele Parlamentului a depus flori la Monumentul ”Maica Îndurerată”

Momentul depunerii de flori a fost urmat de un minut de reculegere în memoria eroilor căzuți în conflictul armat de pe Nistru.

Pe 2 martie, în Republica Moldova este marcată Ziua Comemorării celor căzuți în conflictul armat din 1992 pentru apărarea integrității şi independenței Republicii Moldova.

Președintele Republicii Moldova, Președintele Parlamentului și Prim-ministrul au făcut, cu această ocazie, un Apel comun prin care reafirmă năzuința poporului moldovenesc de a trăi în pace și bunăstare, îndemnînd cetățenii ca împreună să făurim și să dezvoltăm în continuare Republica Moldova.

 

APEL COMUN

al Președintelui Republicii Moldova, Președintelui Parlamentului
și Prim-ministrului

Stimați cetățeni ai Republicii Moldova,

În ziua de 2 martie 1992 a fost deschisă o nouă pagină din istoria contemporană a Republicii Moldova. Țara noastră a devenit un stat membru cu drepturi depline al Organizației Națiunilor Unite. A fost restabilit dreptul istoric, legal la statalitatea continuă a poporului moldovenesc, la suveranitatea și independența statului moldovenesc, care datează de mai bine de 660 de ani.

Totodată, evenimentele tragice din 1992, relative la conflictul transnistrean, au constituit cea mai obscură și tristă filă din istoria modernă a țării noastre. Consecințele acelor confruntări armate se mai fac încă resimțite în societatea moldovenească, avînd un impact vizibil asupra vieții politice și socioeconomice a întregii țări. La 2 martie, de Ziua Comemorării, îi pomenim pe toți cei căzuți în conflictul armat de pe Nistru.

Avem convingerea că toți locuitorii Republicii Moldova, clasa politică, mediul academic și societatea civilă trebuie să depunem eforturile necesare ca să depășim consecințele conflictului transnistrean, pentru a lăsa urmașilor noștri o țară pașnică, stabilă și prosperă.

Reafirmînd năzuința poporului moldovenesc de a trăi în pace și bunăstare, vă îndemnăm ca împreună să făurim și să dezvoltăm în continuare Republica Moldova.

Noi, copiii și nepoții noștri merităm o viață mai bună astăzi, merităm o viață mai bună și mîine.

„Sîntem convinși – Moldova are viitor!”

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă