PSRM

24 ianuarie 2020

Zinaida Greceanîi a purtat discuții cu președintele Consiliului Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat

Chișinău, 24 ianuarie 2020 – Speakerul Zinaida Greceanîi s-a întîlnit, astăzi, cu președintele Consiliului Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat Emanoil Ploșniță, președinte al Uniunii Avocaților din Republica Moldova.

În cadrul întrevederii au fost discutate problemele de pe agenda avocaților și punctate soluțiile pentru acestea.

Printre problemele specifice domeniului, Emanoil Ploșniță a menționat necesitatea elaborării unei noi legi cu privire la avocatură, asigurarea socială și medicală a femeilor încadrate în profesie, atragerea tinerilor avocați în raioanele țării.

Zinaida Greceanîi a exprimat susținerea eforturilor avocaților de soluționare a problemelor din domeniu pentru a contribui la creșterea calității serviciilor prestate cetățenilor. Speakerul a specificat că Legislativul este în așteptarea raportului definitiv privind activitatea instituției în anul 2019, care urmează a fie prezentat pînă la 1 martie anul curent.

În încheiere, Emanoil Ploșniță a mulțumit Zinaidei Greceanîi pentru atenția acordată problemelor cu care se confruntă avocații, menționînd că este o premieră cînd Președintele Parlamentului țării a inițiat o întrevedere în acest format.

Înainte de începerea sesiunii de primăvară, speakerul Zinaida Greceanîi desfășoară întrevederi cu reprezentanții instituțiilor care raportează Parlamentului, pentru identificarea problemelor și priorităților pe termen mediu.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă