PSRM

06 septembrie 2019

La inițiativa socialiștilor 2500 de familii cu nou-născuți au primit ajutor suplimentar

La inițiativa fracțiunii PSRM în CMC, în premieră, a fost introdusă indemnizația unică de 2.000 de lei la nașterea celui de-al treilea copil și mai mulți. Despre acest lucru a scris pe pagina sa de pe rețelele de socializare fostul lider al fracțiunii Partidului Socialiștilor din RM, vicepreședintele Parlamentului RM, Ion Ceban.

“Anul trecut, în campania electorală, am promis că acest suport va fi păstrat, iar categoriile de beneficiari vor fi extinse. Acest ajutor a ajuns și la familiile nevoiașe, în care s-a născut primul copil. În această perioadă am reușit să ajutăm 2.500 de familii, iar programul este actual.

Am promis produse lactate și de primă necesitate gratuite în primul an de viață a copilului. Am reușit, cu susținerea colegilor din CMC, să modificăm regulamentul și, în premieră, au fost aprovizionate cu astfel de produse familiile din suburbii și cele cu gemeni și tripleți, indiferent de statutul social. Ca urmare, produse lactate gratuite au ajuns la 2543 de micuți.

Copiii sunt viitorul nostru, al orașului, al țării, de aceea reiterez că trebuie să încurajăm, prin diferite metode, nașterea copiilor și să continuăm programele de susținere socială. Știm că este puțin, de aceea acesta e doar începutul”, a declarat Ion Ceban.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă