PSRM

11 iunie 2021

Nicolae Pascaru: Droguri, contrabandă, milioane de lei luați de la stat, trafic de influență, corupție, conflicte de interese, așa putem descrie lista candidaților PAS pentru alegerile parlamentare

Droguri, contrabandă, milioane de lei luați de la stat, trafic de influență, corupție, conflicte de interese, așa putem descrie lista candidaților PAS pentru alegerile parlamentare din 11 iulie. Despre acest lucru a declarat deputatul PSRM Nicolae Pascaru în cadrul unui briefing din 11 iunie.

Socialistul a menționat că reprezentanții PAS și-au atribuit în mod fals eticheta de oameni buni, onești și integri, lucru care a fost demonstrat în urma numeroaselor scandaluri în care sunt implicați candidații PAS la alegerile parlamentare.

Astfel, PSRM continuă să prezinte listă candidaților PAS cu probleme de integritate și aduce în vizorul opiniei publice alte două cazuri asemănătoare.

Este vorba despre Victoria Cazacu, a 59-a de pe lista electorală a PAS, care, în 2009, pe când a deținut o funcție de răspundere în Direcția raională de Învățământ Ocniţa, a fost implicată într-un scandal de corupție. Aceasta a luat mită de la pedagogi pentru a facilita oferirea gradelor didactice.

„Aceștia sunt oamenii PAS care au trecut așa numitul „filtru” de integritate, însă în realitate, practic toată lista candidaților din acest partid sunt cu nenumărate probleme de acest gen. Sunt alegătorii gata să promoveze asemenea oameni corupți în Parlamentul RM?”, întreabă deputatul?

Un alt candidat PAS cu probleme de integritate este Dorel Iurcu, al 66-a în lista electorală al partidului care a fost condus de Maia Sandu. Mai concret, în anul 2013, primăria comunei Horodişte, raionul Rezina, era condusă de soţii Dorel şi Vera Iurcu, contrar Legii cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public, ce reglementează că funcţionarul public nu poate exercita o funcţie publică în subordinea nemijlocită a unei rude directe sau prin afinitate: soț\soție. Dorel Iurcu, actualul candidat PAS, deţinea în acea perioada funcţia de primar al comunei Horodişte, iar soţia acestuia era secretarul consiliului local, ambii având statut de funcţionari publici.

”De când administrația unei localități a devenit treaba unei familii. Asta se numește conflict de interese. Cei din PAS așa vor să guverneze țara, cu rude, cumătri, soții, copii? Să nu uităm că Maia Sandu, pe atunci lider al PAS, anunța la finele anului 2018 despre crearea anumitor filtre de integritate, prin care voi trebui să treacă viitorii candidați ai PAS. Dar care este filtrul? Acesta ori lipsește, ori s-a stricat”, a declarat Nicolae Pascaru.

Deputatul a menționat prin aceste exemple că PAS dă dovadă de o ipocrizie fără margini și de o atitudine denigratoare față de cetățeni.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă