PSRM

02 decembrie 2015

Igor Dodon: unionismul şi oligarhia pot fi învinse doar prin alegerile anticipate

Astăzi, liderul PSRM Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Mátyás Szilágyi, la solicitarea părţii maghiare. În debutul întrevederii ambasadorul l-a felicitat pe Igor Dodon cu prilejul realegerii în funcţia de preşedinte al PSRM.

În cadrul discuţiilor oficialii au făcut un schimb de opinii pe marginea situaţiei social-politice din Moldova, inclusiv au examinat căile de ieşire din criza politică.

Cu acest prilej Igor Dodon a menţionat: „Pe lîngă pericolul statului capturat şi existenţa sistemului oligarhic de control a actului de guvernare un risc eminent în creştere este cel al unionismului şi pierderea statalităţii RM. Ambele fenomene sînt foarte periculoase şi interdependente. Sistemul oligarhic duce la distrugerea sectorului real al economiei, la probleme sociale, sărăcirea populaţiei, pierderea încrederii în propriul stat şi ca rezultat- creşterea susţinerii mişcărilor unioniste. Iată de ce păstrarea statalităţii, lupta cu unionismul este unul din obiectivele de bază ale PSRM”.

Liderul PSRM a mai adăugat că în timpul apropiat socialiştii vor amplifica lupta cu unionismul fiind lansate mai multe acţiuni importante. „Cu intensificarea unionismului Moldova nu are mult timp la dispoziţie, maximum 1-1,5 ani. Unica soluţie de a distruge sistemul de oligarhie cît şi a opri unionismul este organizarea alegerilor parlamentare anticipate”, a concluzionat Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă