PSRM

02 decembrie 2014

Igor Dodon s-a întîlnit cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farid Muhametşin

Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Moldova, împreună cu mai mulţi colegi de partid a avut o întrevedere cu Farid Muhametşin, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova.
În cadrul discuţiei oficialii au făcut un schimb de opinii pe marginea rezultatelor alegerilor parlamentare din 30 noiembrie şi perspectiva relaţiilor de colaborare moldo-ruse.
Igor Dodon a menţionat că alegerile s-au desfăşurat cu grave încălcări. Liderul PSRM s-a referit la excluderea din cursa electorală a partidului „Patria”, la organizarea proastă a procesului de vot în Federaţia Rusă unde mii de oamenii aşa şi nu au putut să-şi îndeplinească datoria civică ş.a. Pentru acestea şi multe alte încălcări socialiştii au solicitat demisia întregului complet al CEC, precum şi a conducerii Ministerului Afacerilor Externe şi a Integrării Europene.
Totodată, ţinînd cont de toate fraudele, precum şi de faptul că majoritatea cetăţenilor au optat pentru vectorul estic de dezvoltare al ţării, Igor Dodon a spus că PSRM va insista asupra organizării alegerilor parlamentare anticipate în termene restrînse.
La rîndul său, Farid Muhametşin a felicitat echipa PSRM pentru succesele obţinute în alegeri. Ambasadorul şi-a exprimat opinia că cele 5 secţii de votare în Moscova au fost cu adevărat prea puţine pentru votare, exprimîndu-şi speranţa că la următoarele alegeri guvernarea va ţine cont de această experienţă şi va crea condiţiii ca toţi cetăţenii Moldovei să poată să-şi exercite dreptul la vot.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă