PSRM

12 iunie 2015

Igor Dodon: Oligarhii au convenit să-l desemneze pe Dorin Chirtoacă în calitate de prim-ministru

Partidul Liberal va deveni parte a alianţei de guvernare din Moldova, iar Dorin Chirtoacă va primi funcţia de prim-ministru. O înţelegere în această privinţă a fost deja încheiată între Mihai Ghimpu, Vlad Filat şi Vlad Plahotniuc. Declaraţia respectivă a fost făcută, astăzi, în cadrul unui briefing, de către preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon.

În contextul demisiei lui Chiril Gaburici, preşedintele PSRM a menţionat că a prezis o atare evoluţie a evenimentelor încă în luna februarie, cînd acesta a fost desemnat în funcţie. „Atunci am spus că va conduce cabinetul de miniştri 3 sau 4 luni. Au trecut 3,5 luni. După cum spun ruşii: Maurul şi-a făcut datoria, Maurul poate pleca. Gaburici a semnat, în luna martie, decizia privind alocarea pentru băncile problematice a încă 5,6 miliarde lei şi acum a devenit inutil. După ce a îndrăznit să-şi demonstreze caracterul, Plahotniuc a asmuţit împotriva lui Procuratura Generală. De facto, i s-a indicat spre uşă. Este o confirmare a faptului că trăim într-un stat capturat”,  a explicat liderul PSRM.

Preşedintele Partidului Socialiştilor şi-a exprimat încrederea că fotoliul va fi cedat lui Dorin Chirtoacă, pentru că acesta din urmă, cel mai probabil, va rata alegerile pentru postul de primar general şi acest lucru se poate produce chiar din primul tur.

 Dodon a amintit că liberalii l-au ajutat pe Plahotniuc să contribuie la eşuarea protestului platformei civice „DA”, care prezintă pericol pentru el, în schimb, potrivit preşedintelui PSRM, Plahotniuc a promis că PL va reveni la guvernare, iar Chirtoacă va deveni noul prim-ministru al ţării. Ghimpu şi Chirtoacă îşi dau prea bine seama că D. Chirtoacă ratează Primăria. Cel mai probabil, candidatului nostru, Zinaida Greceanîi va obţine victoria în primul tur. Veţi vedea acest lucru în dimineaţa zilei de 15 iunie. Ghimpu este în panică şi anume de aceea Plahotniuc a asmuţit Procuratura Generală asupra lui Gaburici şi l-a forţat să demisioneze. Chirtoacă este următorul prim-ministru al oligarhilor. Ei deja au convenit acest lucru”, a relatat Dodon.

Preşedintele Partidului Socialiştilor nu pune la îndoială că anume Chirtoacă va semna decizia cu privire la naţionalizarea ВЕМ, pentru care de la BNM se vor mai aloca încă 15 miliarde – bani pe care oligarhii speră din nou să-i fure. Plus la aceasta, în opinia liderului PSRM, sub pretextul unui audit special la Moldova Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank se mai pune la cale o nouă delapidare a încă aproximativ 30 miliarde lei, după care oligarhii intenţionează, în toamnă, să evadeze din ţară.

Dodon a comparat situaţia din Republica Moldova cu poziţia de zugzwang – orice pas, care va fi întreprins de autorităţi, doar va agrava starea lucrurilor. „Indiferent de ce vor face guvernarea, situaţia din ţară se va înrăutăţi. Bani pentru pensii şi salarii deja nu sînt”, a remarcat politicianul.

În legătură cu aceasta, preşedintele Partidului Socialiştilor i-a îndemnat pe cetăţeni ca la alegerile locale generale, să nu voteze pentru candidaţii din partea oligarhilor şi a menţionat că unica ieşire din situaţia creată o reprezintă alegerile parlamentare anticipate, care cu cît mai curînd vor avea loc, cu atît va fi mai bine.

Totodată, Dodon a reiterat faptul că Partidul Socialiştilor nu va crea nici un fel de coaliţii cu oligarhii – nici în teritorii, nici la nivel de ţară şi va face tot posibilul nu doar pentru a-i înlătura de la putere, ci şi pentru a-i pune la închisoare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă