PSRM

07 iunie 2019

Igor Dodon: Decizia CR din 12 aprilie rămîne în vigoare: coaliție cu cei de dreapta sau alegeri anticipate

Conform rezultatelor ședinței Consiliului Republican, care a avut loc pe 7 iunie, Partidul Socialiștilor își păstrează poziția sa anterioară, declarată pe 12 aprilie. PSRM, încă este disponibil pentru negocieri și pentru formarea unei coaliții cu blocul ACUM, în caz contrar vor fi anunțate alegeri anticipate.

„Așa cum a fost anunțat anterior, astăzi, a fost convocată ședința Consiliului Republican al PSRM pentru a examina situația creată și pentru a lua o decizie, sper că finală. Cunoașteți că socialiștii din start au propus negocieri și formarea unei coaliții de guvernare celor de dreapta, partidelor constituiente ale blocul ACUM”, a declarat Președintele Republicii Moldova, liderul informal al PSRM, Igor Dodon, în cadrul briefing-ului cu privire la rezultatele Consiliului Republican.

El a remarcat că au avut loc cîteva runde de negocieri, oficiale și neoficiale, în cadrul cărora s-a constatat că deputații Blocului ACUM nu și-au schimbat pozițiile anterioare.

„Ei, cel puțin nu toate componentele acestui bloc, sunt gata să voteze pentru liderul socialiștilor la funcția de spicher al parlamentului, sunt categoric împotriva acordării cîtorva ministere, așa cum a fost decizia Consiliului Republican al PSRM din 12 aprilie și nu avem claritate dacă sunt gata sau nu să restituie competențele pentru instituția prezidențială. Evident că în aceste condiții, noi nu putem să facem coaliție cu cei de dreapta. Astfel, rămîne în vigoare decizia Consiliului Republican din 12 aprilie”, a afirmat Igor Dodon.

De asemenea, el a subliniat că Partidul Socialiștilor nu a negociat cu Partidul Democrat, nu a propus acestora coaliție, prin urmare cetățenii nu pot acuza PSRM că socialiștii, fără a discuta cu alte fracțiuni, merg la alegeri anticipate.

“Colegii noștri au mers astăzi și au discutat cu democrații și au ascultat propunerea acestora. Menționez că socialiștii din start nu intenționau să facă coaliția cu PDM. Am văzut toate speculațiile, toate discuțiile, dar așa cum a fost declarat, pe 12 aprilie, socialiștii vor forma coaliție cu cei de dreapta sau vor merge la alegeri parlamentare anticipate”, a subliniat Igor Dodon.

De asemenea, el a accentuat că socialiștii au făcut tot posibilul pentru a evita alegerile anticipate. Cu toate acestea, astăzi, trebuie să constatăm că cea mai probabilă variantă este cea a alegerilor parlamentare anticipate.

Igor Dodon a menționat că în această situație cetățenii trebuie să înțeleagă că pentru a depăși criza politică, trebuie să voteze pentru partidul care are șanse să obțină majoritatea parlamentară. Cei de dreapta nu au șanse, democrații nu au șanse, însă socialiștii au astfel de șanse.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă