PSRM

16 iunie 2021

Grigore Novac: Nu poți porni ”vremuri bune”, încercând să aduci la putere narcomani, contrabandiști și oficiali corupți

Deputatul Grigore Novac, candidat la funcția de deputat pe lista Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a solicitat din nou organelor de resort, în special, Autorității Naționale de Integritate (ANI) să verifice declarațiile de avere ale unor candidați PAS asupra cărora planează suspiciuni de corupție și alte ilegalități.

”Investigațiile jurnalistice au scos la iveală mai multe ”schelete politice” din dulapurile celor de la PAS. Afectați de patima pentru galbeni, aceștia se avântă în diverse acțiuni cu caracter ilicit și criminal”, a declarat Grigore Novac, în cadrul unui briefing de presă.

Parlamentarul s-a referit la compania gestionată de candidatul PAS Boris Marcoci, consilier din municipiul Bălți, care de doi ani câștigă majoritatea licitațiilor pentru lucrările de reparație a drumurilor din oraș. În doar în ultimii doi ani firma consilierului PAS a câștigat licitații de 30 de milioane de lei, arată o investigație jurnalistică.

Jurnaliștii au mai dezvăluit că ”milionarul din PAS” și-ar subestima averile: potrivit declarației prezentate la ANI, Boris Marcoci ar avea un singur automobil Toyota RAV4, produs în 2009. În realitate însă, acesta circulă cu o mașină de lux, Mercedes GLE 2019, prețul căreia ajunge la 70 de mii de euro.

Grigore Novac a amintit că Boris Marcoci a intrat în Parlament în 2010, pe listele PLDM, ulterior a devenit consilier municipal, iar în 2016 a emigrat la PDM când acesta a ajuns la guvernare. Acum, acest ”iubitor de galbeni” s-a alăturat echipei Maiei Sandu, a spus Grigore Novac.

Un alt candidat PAS, numit de jurnaliști ”secretar milionar”, Andrei Spînu, de asemenea, are mai multe semne de întrebare privind integritatea. Acesta a indicat în declarația de avere că deține o casă de lux pe care ar fi procurat-o cu circa 75 de mii de euro. În realitate însă, imobilul ar costa aproape 400 de mii de euro. Pe lângă neconcordanțele din declarațiile de avere, Andrei Spînu mai figurează în investigații legate de trei companii offshore.

În pofida faptului că deputații au sesizat de mai multe ori ANI să se pronunțe vizavi de veridicitatea informațiilor din declarația de avere depusă de Andrei Spînu, această instituție, ”aflată sub călcâiul politic” al PAS, a refuzat să o facă invocând motive politice.

”Țin să le amintesc că investigațiile jurnalistice  în cazul acestuia au început mult mai devreme de lansarea campaniei electorale și nu au fost pornite de noi, socialiștii, dar de jurnaliști, deci interpelările noastre nu au la bază temei politic”, a subliniat Grigore Novac.

Deputatul a spus în încheiere că nu poți ”porni vremuri bune”, încercând să-i aduci în Parlament pe narcomani și traficanți de droguri, contrabandiști de alcool, pe cei implicați în falsificări de acte publice sau evaziuni fiscale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă