PSRM

01 august 2019

Golovatiuc: Modificările la buget reprezintă un răspuns la provocările cu care se confruntă Moldova

Modificările la buget reprezintă un răspuns la numeroasele provocări cu care se confruntă Moldova, susţine deputatul Partidului Socialiştilor, Vladimir Golovatiuc.

El a menţionat de la tribuna Parlamentului că “noua majoritate şi guvernul nu au creat probleme economiei, cetăţenilor, statului – toată această moştenire a fost lăsată atît de criza anilor ’90, cît şi de guvernarea anterioară”, transmite infotag.md

“Ei au spus că prioritatea lor este creşterea salariilor, dar cheltuielile în acest domeniu au crescut cu doar 5%. În termeni absoluţi, această creştere este comparabilă cu majorarea cheltuielilor bugetului de stat pentru deservirea datoriei publice. Oare aceasta poate fi numită prioritate?”, s-a indignat socialistul.

El a menţionat că, “din decembrie 2018 pînă în aprilie 2019, soldul mijloacelor în conturile de trezorerie a scăzut cu 1,5 mlrd. lei, asta ţinînd cont de veniturile bugetare curente”.

„Democraţii nu văd gaura din buget, în condiţiile în care deficitul în primele cinci luni ale acestui an a crescut de aproape 25 de ori, pînă la 2,5 mlrd. lei comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Aceasta este situaţia reală”, a spus el.

Potrivit lui, „actuala guvernare susţine examenul destul de bine”.

„A fost deblocată finanţarea externă. Este prevăzută achitarea la timp a salariilor. Da, bugetul actual este un buget de supravieţuire. Dar trebuie să fim mîndri de acest lucru, deoarece Guvernul, în aceste condiţii extrem de dificile, găseşte posibilităţi de salvare a ţării şi a economiei sale”, a spus Golovatiuc.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă