PSRM

23 noiembrie 2021

Fracțiunea PSRM din CMC condamnă elogierea fascismului și cere să fie demontată placa provocatoare din Parcul „Valea Morilor”

Fracțiunea PSRM din CMC condamnă elogierea fascismului și cere să fie demontată placa provocatoare din Parcul „Valea Morilor”. Despre aceasta a declarat Alexandr Odințov, președintele fracțiunii PSRM din CMC, în cadrul ședinței Consiliului Municipal. Este vorba despre monumentul ridicat în cinstea ostașilor români care au luptat de partea Germaniei naziste.

Monumentul a fost inaugurat solemn la Chișinău, pe locul unde mai devreme a fost un izvor și un monument ridicat în cinstea fraternității armatelor ruse și române în anii Primului Război Mondial. Inscripția de pe noua placă comemorativă este următoarea: „La 80 de ani după eliberarea Basarabiei și nordului Bucovinei de către Armata Română”.

– Fracțiunea Partidului Socialiștilor condamnă tentativa de a glorifica fascismul, fie și în formă ascunsă, pe furiș! Noi cererm de la beneficiar să demonteze această placă provocatoare în decurs de două săptămâni, a spus Odințov.

De asemenea și Dinari Cojocaru, vicepreședintele fracțiunii PSRM, și-a exprimat indignarea în acest sens.

– Sub pretextul restaurării izvorului, pe acel loc au construit un obiect de semnificație politică, ceea ce provoacă discordie în societate. Cui îi trebuie acest lucru?, a menționat consilierul.

Sursă: aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă