PSRM

07 septembrie 2023

Fracțiunea BCS solicită audierea prim-ministrului cu privire la pregătirile de sezonul rece a anului

Deputatul socialist, Vladimir Odnostalco a cerut în ședința plenară de astăzi să fie audiat prim-ministrul Dorin Recean pe problema pregătirii țării către sezonul rece al anului.

Deputatul a atras atenția asupra faptului că mai mulți oficiali de stat au făcut declarații contradictorii la acest subiect și nu există o percepție clară ce-i așteaptă pe cetățeni și întreaga țară iarna.

Vladimir Odnostalco consideră că sunt necesare explicații cu privire la pregătirea sistemului energetic, a rezervelor de păcură și de gaz. Nu este clară nici situația cu lemnele de foc după ce ministrul a declarat că prețul la lemne a crescut.

„Dacă în anul trecut un cub de lemn a costat 700 de lei, în acest an costă deja 850 de lei. Plus 300 de lei transport, 200 de lei încărcare, tăiere – și iată că se adună deja 1500 lei”, a spus deputatul.

Odnostalco a citat, de asemenea, cuvintele ministrului Protecției Sociale care a afirmat că în acest an, fondul de sprijin al populației în perioada de iarnă va fi mult mai mic, iar potrivit informațiilor de care dispune deputatul – va fi redus de două ori.

„Nu este clar cât și dacă toate categoriile de populație vor primi această compensație, nu există nicio claritate cu privire la regulamentul de primire a ajutorului”, a spus deputatul.

Majoritatea parlamentară PAS nu a susținut inițiativa opoziției.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă