PSRM

10 martie 2017

Fracțiunea PSRM a solicitat organizarea audierilor cu privire la “concesiunea hidrocarburilor”

Astăzi, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului RM, fracțiunea Partidului Socialiștilor a solicitat audierea conducerii Ministerului Mediului Valeriu Munteanu cu informații cu privire la contractul semnat dintre Guvernul RM și compania „Frontera Resources International” din SUA referitor la concesiunea lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova, cu ulterioara lor exploatare.

„Știm cu toții că în mass-media se vehiculează faptul că în Guvernul RM a semnat un contract dubios prin care a acordă dreptul unei companii din Statele Unite ale Americii să desfășoare lucrări de exploatare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova, iar în acest sens a fost dat în concesionare 40 la sută din teritoriul țării.

Solicităm ca ministrul Mediului să vină în plen și să ofere răspunsuri la întrebările deputaților dar și cele ale cetățenilor care sunt foarte îngrijorați de acest fapt.

Totodată solicităm ca ministrul să ofere informații și despre rezervațiile naturale care se află pe teritoriul RM care a fost dat în concesionare americanilor dar și ce se va întîmpla cu acestea”, a declarat deputatul PSRM Vasile Bolea.

Propunerea PSRM a fost susținută și de fracțiunea PCRM însă a fost respinsă de liberali care au declarat că ministrul Mediului, liberalul Valeriu Munteanu a informat deja opinia publică la acest subiect.

Alte fracțiuni din majoritatea parlamentară au menționat că este suficient o notă informativă în scris la acest subiect în timp ce opoziția a subliniat că este un precedent foarte grav și necesită discutat în Parlament.

Speakerul a supus votului propunerea PSRM cu privire la audierea ministrului Mediului, însă deputații din majoritatea parlamentară de la guvernare nu au dorit s-o susțină.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă