PSRM

08 septembrie 2020

Fracțiunea parlamentară a PSRM a stabilit prioritățile pentru sesiunea plenară de toamnă

Cei 37 de deputați ai fracțiunii parlamentare a PSRM au discutat, în ședința de astăzi, prioritățile pentru noua sesiune plenară de toamnă. La ședință a participat și președintele țării, Igor Dodon. Deputații socialiști au evidențiat câteva principii pe care se va axa activitatea în următoarele luni ale Legislativului: suport pentru politicile sociale; susținerea sectorului real al economiei, în mod special, a agriculturii; gestionarea eficientă a situației pandemice; asigurarea unui proces electoral democratic, transparent și corect.

Deputații PSRM au salutat propunerea președintelui țării, Igor Dodon de a majora indemnizația unică pentru beneficiarii de pensii și plăți sociale cu venituri lunare de până la 3000 de lei, de la 700 la 900 de lei. „Acest suport unic va fi primit de peste 600 de mii de persoane chiar la începutul lunii octombrie și reprezintă o dovadă că acționăm pentru oameni”, a afirmat liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță. În context s-a discutat și despre suportul pentru perioada rece a anului de care vor beneficia persoanele cu venituri mai mici.

Fracțiunea PSRM a decis că va sprijini și pachetul agricol, care vine să ajute fermierii care au avut de suferit de pe urma secetei din acest an. Acest pachet prevede subvenționarea dobânzilor la creditele obținute de către agricultori, subvenționarea din contul TVA a impozitului funciar și a altor plăți salariale, ceea ce înseamnă 110 milioane de lei suport suplimentar pentru agricultori. La fel, vom susține introducerea moratoriului asupra controalelor fiscale la agricultori până la sfârșitul acestui an. Deputații socialiști au decis ca, de comun cu reprezentanții Guvernului, să elaboreze un nou pachet de suport pentru agricultori pentru anul 2021.

 

Un alt subiect discutat la ședința fracțiunii PSRM se referă la reluarea procesului de învățământ de la 1 septembrie. În context, s-a constatat faptul că, în condiții de pandemie, toate școlile din țară și-au reluat procesul de studii. Cu anumite dificultăți, în linii generale, procesul a fost relansat cu succes, toți elevii sunt implicați și școlarizați. În context, PSRM a decis să voteze pentru proiectul Guvernului Chicu de majorare cu 140 de milioane de lei a bugetului destinat domeniului educației. Banii suplimentari sunt necesari pentru a eficientiza măsurile anti-COVID-19 în grădinițe, școli și licee.

În final, deputații socialiști au abordat tema alegerilor prezidențiale din această toamnă. Parlamentarii au subliniat importanța ca acest proces să fie unul corect, liber exprimat, cu maximă transparență din partea tuturor instituțiilor statului, în mod special, a celor electorale. „Acest scrutin trebuie să fie un exemplu de alegeri libere și corecte”, au subliniat deputații PSRM.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă